Like ons!
Verstappen over gevecht met McLaren: 'Daarom kon Norris me weer passeren'

Max Verstappen

Verstappen over gevecht met McLaren: 'Daarom kon Norris me weer passeren'

Max Verstappen wist tijdens de Grand Prix van Canada vijfde te worden. De Nederlander begon op de negende positie en vocht zich langs Lando Norris, teamgenoot Pierre Gasly en twee Renaults. Hij leek moeite te hebben met het passeren van de McLaren en licht toe waarom.

'Je ziet dat McLaren een goede topsnelheid heeft omdat ze met minder vleugel rijden. Dat is de reden waarom Norris me weer kon passeren', aldus de 21-jarige Red Bull-coureur volgens Autosprint. Hij benadrukt dat de McLaren minder luchtweerstand ervaart vanwege een kleinere voorvleugel en daar meer topsnelheid aan overhoudt.

Verstappen wacht geduldig op zijn kans

De rijder uit Hasselt moest de McLaren-coureur enkele ronden voor zich dulden en verloor hiermee veel tijd op de kop van het veld. Volgens Verstappen was het echter een kwestie van veiligheid: 'Ik wilde geen risico's nemen en bleef achter hem. Toen zijn banden hem problemen begonnen te geven, heb ik hem ingehaald.'

Verstappen staat momenteel vierde in het klassement en kende in Montreal zijn laagste eindklassering van het seizoen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven