Like ons!
Buitenlandse media schenkt weinig aandacht aan Verstappen: 'Bewaart knap de kalmte'

Max Verstappen

Buitenlandse media schenkt weinig aandacht aan Verstappen: 'Bewaart knap de kalmte'

Na elk Grand Prix-weekend verzamelt F1Maximaal van enkele gerenommeerdere buitenlandse media de meningen over het optreden van Max Verstappen. De internationale pers maakte weinig woorden vuil aan de prestaties van de Nederlandse Red Bull Racing-coureur op Paul Ricard. Meer aandacht was er voor het tegenvallende resultaat van Pierre Gasly.

La Gazzetta Dello Sport (Italië) - 7,0

Verstappen kreeg een ruime voldoende voor zijn anonieme vertoning in Le Castellet. 'Hij wist de aanval van Vettel na de pitstop af te slaan en hield zijn vierde positie vast. Dat is zeker niet de verdienste van de nieuwe Honda-motor, maar dat komt puur door de kwaliteiten van Max. Hij reed de eerste ronden heel nauwkeurig en bleef daarna zijn rondjes zeer constant rijden.'

Auto, Motor und Sport (Duitsland) - 8,0

Van onze oosterburen krijgt Verstappen een keurige 8,0. 'Verstappen krijgt voor elkaar wat Red Bull niet lukt. Er was hoop op een podiumfinish vanaf de vierde plaats bij de start, maar tegen Leclerc had de Nederlander geen schijn van kans. Hij finishte op zestien seconden van de rode Ferrari. Verstappen bewaart echter knap de kalmte ondanks de teleurstellingen.'

AS (Spanje)

De bekende krant ziet dat Verstappen een bedreiging kan vormen voor Ferrari de rest van het jaar, terwijl Max's teamgenoot Gasly totaal niet in staat is om dat voor elkaar te krijgen. 'Red Bull en Ferrari vochten met elkaar achter de Mercedessen, maar de Red Bull van Gasly moest af zien te rekenen met het kleinere McLaren. Ferrari weet dat het één rivaal minder heeft. Het was de zoveelste mislukking dit seizoen al van Gasly.

Le Figaro (Frankrijk)

Le Figaro is van mening dat Verstappen prima presteert, maar men kan dat niet zeggen over Gasly. 'Het is ver onder het niveau van Verstappen. Die doet het prima en legt de lat neer op P4. De eerste stint van Gasly ging nog wel, maar daarna finishte hij als elfde en had hij geluk dat hij nog een WK-punt greep vanwege een straf van Daniel Ricciardo. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven