Like ons!
‘Vettel kon Verstappen nooit meer bijhalen na inhaalslag in Frankrijk’

Max Verstappen

‘Vettel kon Verstappen nooit meer bijhalen na inhaalslag in Frankrijk’

Max Verstappen was tijdens de inhaalrace van Sebastian Vettel in de Grand Prix van Frankrijk al zo ver op de Duitser vooruit gereden dat het voor de Ferrari-coureur de rest van de race onmogelijk was om de Nederlander nog bij te halen.

Volgens Auto, Motor und Sport zijn de bijna gelijkwaardige auto’s in de hedendaagse Formule 1 daar de oorzaak van. Acht van de tien coureurs in de top tien kozen voor dezelfde bandenstrategie door van start te gaan op de medium-banden en daarna naar de harde band te wisselen. Vervolgens konden al deze coureurs de race zo moeiteloos uitrijden.

Vettel moest eerst langs McLaren-coureurs

Vettel moest zich door een moeilijke kwalificatie echter terugvechten van de zevende plek en moest dus eerst de McLaren’s van Lando Norris en Carlos Sainz voorbij zien te komen. Toen dat eenmaal was gelukt, stond de viervoudige wereldkampioen voor de schier onmogelijke opgave om zijn achterstand van 6,5 seconden op Verstappen goed te maken.

Dat maakte dat Vettel na zijn inhaalslag de Nederlander onmogelijk kon inhalen, gezien hij op de medium-banden slechts 0,25 seconde sneller was dan de Red Bull-coureur. (Foto: Ferrari F1 Team)

1 reacties

  1. bullfrog

    bullfrog

    25 Jun 2019 om 12:28

    die 28 seconden zijn vertekenend , Vettel maakte een extra pitstop naar de rode band voor het extra punt van de snelste ronde , wat wel verontrustend is , is dat Vettel op de nieuwe zachte band maar een fractie sneller was als Hamilton op versleten harde banden.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven