Horner: 'Verstappen heeft dezelfde werklust als Vettel' Max Verstappen

Horner: 'Verstappen heeft dezelfde werklust als Vettel'

Door Sjoerd Valkering 11 July 2019 14:07


Christian Horner heeft laten weten dat Max Verstappen deels vergelijkbaar is met Sebastian Vettel, maar dat hij toch ook weer anders is. 'Hij is anders dan alle andere rijders waarmee ik heb gewerkt', zegt Horner tegen Motorsport.com over de 21-jarige Red Bull-coureur.

Verstappen heeft wel overeenkomsten met Vettel, die ook bij Red Bull Racing heeft gereden. 'Er zijn wel aspecten die vergelijkbaar zijn met andere rijders. Zo heeft Max dezelfde werklust als Sebastian Vettel, gezien de tijd die hij in de simulator doorbrengt', vervolgt Horner.

De Britse teambaas vertelt voor aanvang van de Grand Prix van Groot-Brittannië dat hij Verstappen ziet als een echte racer. 'Hij houdt oprecht van deze sport. Als hij een weekend vrij heeft, rijdt hij online een 24 uursrace. Dat toont nog maar eens aan hoeveel passie hij heeft voor het racen en hoeveel plezier hij eruit haalt.'

2021 het jaar voor Red Bull

Horner zei woensdag al dat hij zin heeft in 2021. De chef vermoedt dat Red Bull Racing dan titelkandidaat zal zijn met waarschijnlijk Verstappen, woensdag huidige contract eind 2020 afloopt, aan boord. 'In 2021 kunnen we een gooien doen naar de titel', aldus Horner. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!