Verstappen ziet toekomst rooskleurig in: 'Wij vechten dan voor overwinningen' Max Verstappen

Verstappen ziet toekomst rooskleurig in: 'Wij vechten dan voor overwinningen'

Door Glenn van der Straten 11 July 2019 16:07


Red Bull-teambaas Christian Horner zei onlangs dat hij Verstappen de beste coureur van de wereld vindt, in ieder geval op dit moment. Met identiek materiaal zou Verstappen Lewis Hamilton verslaan. De Nederlander laat volgens Horner het hele jaar al zien dat hij het maximale uit zichzelf haalt.

Verstappen zit volgens Horner al een jaar in een goede flow. Verstappen kan de uitspraken van zijn teambaas uiteraard wel waarderen. 'Het is leuk als je baas dat zegt. Maar ik denk er zelf niet over na. Niet alleen Lewis is er, er zijn meerdere uitstekende rijders. En die kunnen ook gevaarlijk zijn voor Lewis', vertelt Verstappen aan Speedweek.com.

'Wij zijn degenen die op een dag voor de overwinningen vechten, Lewis is dan te oud'

Volgens de zesvoudig Grand Prix-winnaar is het een kwestie van tijd voordat de jonge generatie, waar hijzelf onderdeel van uitmaakt, de regie in handen neemt van de Formule 1. 'Charles Leclerc is een goede coureur, anders krijg je ook geen contract bij Ferrari. Als je onze leeftijd bekijkt, maar ook de leeftijd van een aantal andere coureurs, dan zullen wij degenen zijn die op een dag onderling voor de overwinningen vechten. Lewis zal dan te oud zijn. Het is niet meer dan normaal dat de jongere rijders op een gegeven moment het stokje overnemen.'

Ondertussen is Verstappen al achttien races op rij in de top vijf geëindigd. Niet heel bijzonder, volgens hemzelf. 'Als je een goede auto hebt, is het niet zo moeilijk. Alles werkte in Oostenrijk. Als je snel genoeg bent, is het makkelijker om je banden te behouden om aan het einde van de race aan te vallen. Voor mij is er niets veranderd, ik probeer altijd het beste uit mijn kansen te halen. Daarom kan ik tevreden zijn met een vijfde plaats.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!