Uitloopzone oorzaak van discussie volgens Verstappen: 'Anders altijd achteraan aansluiten' Max Verstappen

Uitloopzone oorzaak van discussie volgens Verstappen: 'Anders altijd achteraan aansluiten'

Door Wouter Leendertsen 11 July 2019 18:07


Max Verstappen denkt dat de uitloopzone in bocht drie op de Red Bull Ring ervoor heeft gezorgd dat er veel discussie was over de actie van de 21-jarige coureur, waarmee hij Charles Leclerc verschalkte in de Grand Prix van Oostenrijk.

Verstappen zette drie ronden voor het einde zijn Red Bull aan de binnenkant naast de Ferrari van de Monegask. De twee raakten elkaar daarbij, waarna Leclerc zei dat hij van de baan werd geduwd. De stewards gingen daar niet in mee en uiteindelijk won Verstappen daardoor de race.

'Denk niet dat dat goed is'

Dat er discussie plaatsvond, kwam volgens Verstappen door de aanwezigheid van een uitloopstrook in bocht drie. Als die er niet was geweest, was er geen debat mogelijk. 'Uiteindelijk zou je altijd achteraan aansluiten als er geen uitloopzone was geweest, omdat je anders van de baan gaat', citeert RaceFans de Nederlander. 'Maar vanwege die uitloopzone kun je daar blijven zitten en hoop je dat de coureur aan de binnenkant een straf krijgt omdat hij jou van de baan duwt.'

'Daarom doe je zoiets', legt hij uit. 'Ik denk niet dat dat goed is. Als dit in bocht vier was gebeurd (waar geen uitloopstrook, maar een grindbak zit, red.) blijf je niet aan die buitenkant zitten.' Verstappen denkt daarom niet dat er verder over gediscussieerd hoeft te worden. 'Des te meer je erover praat, des te erger het wordt', zegt hij. 'Ze moeten ons gewoon laten racen.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!