Like ons!
Verstappen: 'Waarschijnlijk de slechtste vrijdag van het jaar'

Max Verstappen

Verstappen: 'Waarschijnlijk de slechtste vrijdag van het jaar'

Max Verstappen is niet tevreden over de vrijdag die hij heeft gehad op het circuit van Silverstone. De Red Bull-coureur ziet wel potentie, maar er moet nog wel wat verbeteren aan de RB15 voor de rest van het weekend.

'Dit was waarschijnlijk de slechtste vrijdag van het jaar, dus we hebben nog wat werk te doen', vat hij de vrije trainingen van de Grand Prix van Groot-Brittannië samen. 'Het is goed dat we zo kort bij Mercedes en Ferrari staan, want er is nog potentieel.'

Verschillende oorzaken

Hij heeft wel een reden waarom het nog niet zo soepel loopt. 'Door het nieuwe asfalt moeten we nog leren om te gaan met het gripniveau', citeert Verstappen.nl hem. 'Het is goed, een beetje hobbelig, wat jammer is, maar er is meer grip en dat is altijd goed. Het was nogal winderig vandaag wat het niet gemakkelijk maakt, en we hadden geen goede balans in de auto.'

Tegenover Motorsport.com gaat de rijder verder in op het nadeel van het nieuwe asfalt op Silverstone. 'Bij het ingaan van de zesde bocht is het vrij slecht, ik zou zelfs zeggen slechter dan een jaar geleden. Ook bij het ingaan van Copse, de negende bocht, is het redelijk slecht', licht Verstappen toe. 

Verstappen eindigde in de eerste vrije training als derde. In de tweede vrije training ging het minder goed en stond Verstappen na anderhalf uur rijden op de zevende plaats op acht tienden van Valtteri Bottas. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven