Verstappen, Norris en Co. winnen 24h van Spa op simulator Max Verstappen

Verstappen, Norris en Co. winnen 24h van Spa op simulator

Door Maurits Kappetijn 21 juli 2019 | 15:39


De 24h van Spa op de simulator is gewonnen door het team bestaande uit Max Verstappen, Lando Norris, Max Benecke en Max Wenig. Zij reden rond 15.00 uur als eerste over de finish en schreven zo de race op hun naam.

Team Redline reed met twee teams. Voor het eerste team, PRT genaamd, rijden Verstappen en Norris. Zij worden daarin ondersteund door twee Duitse simcoureurs, namelijk Max Benecke en Max Wenig.

Ook Van Buren en Schothorst racen voor Team Redline

In het andere team, dat de naam Baby Blue draagt, staan ook twee Nederlanders aan de start. Rudy van Buren en Freek Schothorst krijgen hulp van liefst drie andere rijders, namelijk van de Australiër Ben Cornett, de Fin Greger Huttu en de Turk Ayhancan Guven.

Er is gereden met de techniek van iRacing. De vorige keer toen Verstappen online reed werd de verbinding regelmatig verbroken. Dat was echter met andere software en dus lijkt niets een mooi evenement in de weg te staan.

Virtuele 24 uur van Spa met Max Verstappen en Lando Norris live

Live

Laden ..
Klik hier om de laatste updates te ontvangen!

Met nog twee uur te gaan is Max Verstappen achter het stuur gekropen. Zijn team ligt ver voor op de rest dus de Limburger zal de race zo goed en veilig mogelijk proberen uit te rijden.

Verstappen warmt op

Het einde van de stint van Max Wenig lijkt in zicht. De Duitse bio-fysicus student draagt binnen enkele ronden het stokje over aan Max Verstappen, die de race voor Team Redline uit zal rijden.

Wenig bezig aan sterke stint

De voorsprong voor Team Redline wordt gestaag uitgebouwd door de coureur die nu bezig is, Maximilian Wenig. De laatste stint zal verreden worden door Max Verstappen.

Max Wenig neemt het over

De stint van Lando Norris zit erop en Max Wenig is achter het stuur gekropen. Nog 5 uur te gaan op Spa!

Norris opgehouden

Lando Norris wordt tegen het einde van zijn stint constant opgehouden door een achterblijver. De Brit wil de auto voor hem op een ronde zetten, maar heeft daar moeite mee. 

Nog acht uur te gaan

Welkom terug op het liveblog voor de virtuele 24 Uur van Spa met Norris en Verstappen in Team Redline. Momenteel staat het Formule 1-getinte team nog altijd eerste en het is Norris die de touwtjes op het moment in handen heeft.

Kijkt u morgen weer mee?

Morgen zal er weer verslag gedaan worden van de virtuele 24 uur van Spa. Max Verstappen rijdt voor Team Redline op kop en zal dit nog enkele uren blijven doen. Morgenochtend vroeg komt Verstappen ook in actie. Deze liveblog blijft open maar zal morgenochtend vanaf 09.00 weer actief zijn. Een hele goede avond toegewenst en hopelijk kijkt u morgen weer mee naar de virtuele 24 uur van Spa.

De livestream van de virtuele 24 uur van Spa met Max Verstappen vind je hier:

https://www.twitch.tv/landonorris

Team Redline P1 na 129 ronden

We zijn al 129 ronden aan het kijken, Team Redline heeft een voorsprong van circa 40 seconden op de nummer twee. Het team van Max Verstappen oogt stabiel, de Nederlander zit momenteel achter het stuur.

Na pitstops Team Redline weer nummer één

Na de pitstops is Team Redline weer geklommen naar P1, de grootste competitie bleef een ronde langer doorrijden. Ze zitten in ronde 111 en Verstappen zit achter het stuur.

Team Redline valt terug naar P4

Door de pitstop is het team van Max Verstappen en Lando Norris teruggevallen naar P4. Verstappen rijdt zijn eerste laps en klaagt over onderstuur.

Verstappen neemt het stuur over

Max Verstappen neemt het stuur over. Team Redline duikt de pits in met 41 seconden voorsprong op de nummer twee.

Redline loopt verder uit, nog een uur tot Verstappen rijdt

Team Redline loopt uit en zit op ongeveer dertig seconden van de concurrentie. Max Verstappen zal over ongeveer een uur het stuur overnemen van Max Wenig. 

Max Wenig neemt het over, Team Redline op P1

De tweede coureur, Max Wenig, is inmiddels begonnen aan zijn stint. Team Redline ligt nog steeds op de eerste plaats. Het team van Max Verstappen ligt inmiddels ongeveer 23 seconden voor op de nummer twee.

Verstappen gaat vanavond van start

Verstappen zal over ongeveer 2,5 uur starten voor Team Redline. Mocht je graag zijn virtuele racekunsten willen zien, dan zal je dus ongeveer om half acht in moeten klokken. Lando Norris streamt het hele evenement, zijn Twitch kanaal vind je hier:

https://www.twitch.tv/landonorris

Gat groeit langzamerhand, over enkele uren Norris aan zet

Het gat is inmiddels gegroeid naar 6.9s, maar het gaat stapvoets. Lando Norris meldde net dat hij over een paar uur aan de beurt is. Alle vier de coureurs rijden ongeveer zes uur. Waar de Formule 1-coureurs eerder vandaag tijdens de stream nog aan het grappen waren, zijn ze nu wat meer gefocust op de race. 

Team Redline 4.8s voorsprong, Norris en Verstappen vermaken

Team Redline ligt inmiddels 4.8s voor op de nummer twee. Verstappen en Norris vlammen in de tussentijd Williams af en op Norris' Twitch kanaal hebben we Verstappen horen worstelen met de mute-knop. Norris bleek zeer vermaakt met de moeite die de Red Bull-coureur had.

Verstappen en Norris leveren commentaar

Max Verstappen en Lando Norris leveren tijdens de race commentaar via Norris zijn stream. Team Redline rijdt ondertussen nog steeds op de eerste plek. De nummer twee is nog wel te zien in de spiegels, maar het lijkt Benecke geen moeite te kosten om hem achter hem te houden.

Norris is ook begonnen met streamen

Ook Lando Norris is inmiddels begonnen met het uitzenden van de race. Hij levert commentaar en kijkt mee met de eerste coureur. De stream van de Britse F1-coureur vind je hier:

https://www.twitch.tv/landonorris

Goede start voor Benecke

Team Redline heeft de goede start te danken aan Max Benecke. De eerste coureur van het rijderskwartet heeft alle andere auto's achter zich weten te laten, voor nu rijdt het virtuele team van Max Verstappen vooraan.

Team Redline start nu vanaf pole position

De grid is nu aan het oplijnen, over enkele seconden zal de 24 uur van Spa van start gaan. De start volg je live hier:

https://www.twitch.tv/prt_max

Start van de race rond 15.30

Waar de eerste berichtgeving deed vermoeden dat de race om 15.00 startte, heeft Max Benecke aangegeven dat de race rond 15.30 zal starten.

Eerste rondjes door Max Benecke

De eerste ronden van de 24 uur van Spa worden gereden door Max Benecke, hij zal de start van de race verzorgen voor Team Redline PRT. De Twitch stream waar hij momenteel op te zien is vind je hier:
https://www.twitch.tv/prt_max

Lando Norris zou ook de virtuele race streamen, zijn Twitch kanaal staat echter nog offline momenteel.

Verstappen pas vanavond in actie

Verstappen en Norris zullen pas deze avond achter de simulator kruipen. Benecke zal de eerste uren voor zijn rekening nemen, zo meldt TeamRedline via de eigen kanalen.

Waarschijnlijk pole position voor Verstappen

De kans dat Verstappen, Norris samen met hun twee andere teamgenoten (Benecke en Wenig) op pole position mogen starten, lijkt aanzienlijk.

Goedemiddag!

Welkom bij het liveverslag van de virtuele 24 uur van Spa. Max Verstappen en Lando Norris zullen samen in één team uitkomen voor Team Redline. De race start om 15:00 uur.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws