Like ons!
'Hopelijk wordt Verstappen vs. Leclerc het gevecht dat Hamilton-Vettel nooit werd'

Max Verstappen

'Hopelijk wordt Verstappen vs. Leclerc het gevecht dat Hamilton-Vettel nooit werd'

Bij Autosport.com zijn Scott Mitchell en Glenn Freeman ingegaan op de rivaliteit tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. De Formule 1-coureurs namen het jaren geleden ook al tegen elkaar op en de analisten hopen de komende jaren van die gevechten te mogen blijven genieten in de koningsklasse van de autosport.

Op YouTube is een video te vinden waarin de reacties van Max Verstappen en Charles Leclerc te horen zijn na een onderling incident in 2012. Het is Leclerc niet ontgaan dat de media dat onlangs hebben opgepikt. 'Hij zei dat hij het overal gezien had en dat hij er wel om kon lachen', steekt Mitchell van wal. 'Charles gaf ook aan dat de video eigenlijk symbolisch is voor het feit dat ze deze reis (richting de Formule 1, red.) samen gemaakt hebben.'

'Oprechte rivaliteit' tussen Verstappen en Leclerc

Desondanks reden de mannen niet elk jaar tegen elkaar in hun jeugd. 'Ze hebben uiteraard een andere weg richting de Formule 1 bewandeld, maar als je tegen iemand racet op die leeftijd, heeft iedereen de droom om de koningsklasse van de autosport te halen. Nu zie je Max en Charles, op dat moment twaalf of dertien jaar oud, die het niet eens zijn met elkaar en in de Formule 1 zie je jaren later weer precies hetzelfde fenomeen opdoemen. Er is oprechte rivaliteit tussen hen', stelt Mitchell vast.

Freeman haakt in: 'Laten we even gaan naar Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Dat duel liet even op zich wachten omdat ze nog niet in de beste auto’s reden, maar die rivaliteit heeft de verwachtingen nooit echt kunnen waarmaken', aldus de journalist, die bijval krijgt van Mitchell: 'Ik hoop dat het duel tussen Verstappen en Leclerc het gevecht wordt dat we hadden verwacht bij Vettel en Hamilton. We hebben het gevecht wel gezien, maar het was zo eenzijdig', doelt hij op het feit dat Hamilton de laatste jaren steevast sneller was dan de Duitse Ferrari-rijder. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven