Like ons!
Update | Renault mogelijk toch eerder dan Honda met motorupgrade

Max Verstappen

Update | Renault mogelijk toch eerder dan Honda met motorupgrade

De Grand Prix van Italië wordt er waarschijnlijk eentje waarin we veel gridstraffen te zien gaan krijgen. Volgens informatie van het doorgaans betrouwbare Auto, Motor und Sport gaan er vier verschillende Formule 1-teams op het circuit van Monza rijden met nieuwe, verbeterde motoren.

Motorleveranciers Honda en Renault zijn van plan om over exact een maand vernieuwde power units met meer vermogen te introduceren. Het Japanse Honda maakt zich op voor haar vierde spec-motor van het seizoen. Deze zal zo'n 25 pk extra moeten genereren, terwijl Renault een upgrade van tien tot vijftien pk klaar heeft liggen.

Vier teams zullen voorzien worden van deze upgrade. Dat houdt dus in dat Red Bull Racing en Toro Rosso een upgrade krijgen van Honda en het fabrieksteam van Renault en klantenteam McLaren aan de slag kunnen met de upgrade van motorfabrikant Renault.

Indien dit het geval is, dan betekent het dat Max Verstappen, Pierre Gasly, Daniil Kvyat, Alex Albon, Lando Norris, Carlos Sainz, Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg te maken krijgen met gridstraffen. Alle acht de coureurs hebben namelijk al het maximum aantal motoronderdelen vervangen tijdens de eerste seizoenshelft en het lijkt aannemelijk dat alle teams het complete pakket zullen vervangen.

Voordeel voor Red Bull en Verstappen?

Dat zoveel teams hun motorupgrade tijdens hetzelfde Grand Prix-weekend gepland hebben, kan mogelijk voordelig uitpakken voor Max Verstappen en Pierre Gasly. Wanneer zij de enige rijders waren geweest met een verbeterd pakket, dan hadden zij waarschijnlijk op P19 en P20 gestaan. Nu zoveel rijders echter tegen gridstraffen aan lijken te lopen, liggen P13 en P14 voor de hand. De schade voor Red Bull is dan een stuk beter te overzien.

Update | 19 augustus 2019 - Upgrade Renault toch eerder?

Volgens informatie van het Franse F1Only bestaat de mogelijkheid dat motorleverancier Renault toch eerder haar upgrade voor haar krachtbron introduceert. Waar eerst verwacht werd dat er op Monza in Italië voor het eerst gereden zou worden met de verbeterde power unit, is de kans aanwezig dat er een week eerder, op Spa-Francorchamps, al kilometers mee worden afgelegd.

Niet alleen het fabrieksteam van Renault kan met de Spec-C rijden in België, ook klantenteam McLaren kan er dan voor kiezen om gebruik te maken van de krachtigere motor. In het contract tussen de twee partijen staat namelijk dat een motorleverancier een klant gelijktijdig de beschikking moet geven over een upgrade. (Foto: Renault Sport Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven