Like ons!
Jos Verstappen ziet Max druk opvoeren: 'Waarom reageert Hamilton ineens op geruchten?'

Max Verstappen

Jos Verstappen ziet Max druk opvoeren: 'Waarom reageert Hamilton ineens op geruchten?'

Max Verstappen kende een uitstekende eerste seizoenshelft. Hij eindigde steevast in de top-vijf, won de Grands Prix van Oostenrijk en Duitsland en pakte in Hongarije de eerste poleposition uit zijn loopbaan. Zijn vader Jos Verstappen is dan ook trots, en merkt dat de prestaties van zijn zoon verschillende invloeden hebben in de Formule 1-wereld. 

Volgens Jos Verstappen zijn er namelijk nu al veertig procent meer tickets verkocht dan vorig seizoen voor de Grand Prix van Japan. 'Wat denk je wat voor stimulans de poleposition en die overwinningen voor het team en voor Honda zijn? Daar denken ze echt: wat gebeurt hier de laatste weken allemaal? Ik denk dat Max dadelijk een held is in Japan. Wat Ayrton Senna daar met Honda (winnen in een McLaren, red.) heeft gedaan, gaat nu misschien wel met Max gebeuren. Dat is alleen maar goed.'

Verstappen senior is van mening dat zijn 21-jarige zoon al tijden op de toppen van zijn kunnen presteert. 'Als je ziet wat voor wedstrijden hij heeft gereden, dan denk ik niet dat Max ons nog kan verbazen', aldus Jos, die voelt dat Mercedes de druk ziet toenemen: 'Je merkt dat aan de uitspraken van Lewis Hamilton. Waarom reageert hij op de geruchten? Hij zegt dat de motor van Honda nu beter is, al is dat volgens mij op de rechte stukken nog niet zo.'

'Met dat soort dingen is hij totaal niet bezig'

Tijdens het Grand Prix-weekend in Hongarije pakte Verstappen zijn eerste poleposition uit zijn carrière. Druk heeft de zevenvoudig Grand Prix-winnaar echter nooit gevoeld. 'Max heeft het met mij nooit over die ontbrekende poleposition gehad, het heeft hem nooit dwars gezeten. Met dat soort dingen is hij totaal niet bezig', stelt Jos, die tot slot meldt dat Max in 2020 'absoluut' bij Red Bull blijft rijden. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Wil je op de hoogte blijven van het allerlaatste Formule 1-nieuws? Abonneer je dan op het Nederlandse magazine van Formule 1!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven