Like ons!
Verstappen blijft koel onder switch: 'Maakt mij niet uit wie mijn teamgenoot is'

Max Verstappen

Verstappen blijft koel onder switch: 'Maakt mij niet uit wie mijn teamgenoot is'

Max Verstappen heeft gereageerd op het feit dat Alexander Albon zijn nieuwe teamgenoot is en dat Pierre Gasly is teruggezet naar Toro Rosso. Vanaf zijn vakantieadres liet Verstappen De Telegraaf weten dat het hem vrij weinig doet wie er in de Red Bull naast hem rijdt.

'Natuurlijk is het jammer voor Pierre, maar het maakt mij persoonlijk niet veel uit wie mijn teamgenoot is. Het gaat erom dat we beter gaan presteren met de andere auto en daardoor meer punten binnenhalen voor het team', is de 21-jarige Nederlander duidelijk.

Gasly viel drie keer uit en was tijdens kwalificaties nooit sneller dan Verstappen

Gasly haalde in de eerste seizoenshelft slechts 63 punten voor Red Bull, terwijl Verstappen 181 punten bij elkaar racete. Waar de zevenvoudig Grand Prix-kampioen twee zeges boekte (Oostenrijk en Duitsland), poleposition behaalde in Hongarije en iedere race eindigde in de top-vijf, daar viel Gasly drie keer uit en was hij tijdens kwalificaties nooit sneller dan Verstappen.

Met Albon krijgt Verstappen een teamgenoot met weinig ervaring. De Thaise Brit is bezig aan zijn eerste jaar in de Formule 1 en heeft dus nog maar twaalf races gereden in de koningsklasse van de autosport. Bij Toro Rosso maakte hij een redelijke indruk, met P6 tijdens de natte race in Duitsland als beste resultaat. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven