Like ons!
Wolff over Verstappen: 'Na promotie mocht hij ook bij Red Bull fouten maken'

Max Verstappen

Wolff over Verstappen: 'Na promotie mocht hij ook bij Red Bull fouten maken'

Met de switch van Alexander Albon en Pierre Gasly laait de discussie over jonge, talentvolle coureurs bij grote teams weer op. Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, gaat onder meer in op Max Verstappen. De Nederlander kwam in 2016 plots bij Red Bull terecht, ten faveure van Daniil Kvyat. 

'Dit soort coureurs komt op een hele jonge leeftijd al in de Formule 1 terecht', aldus Wolff bij Racefans. 'Er liggen verwachtingen, gelijk aan de norm van Max Verstappen. Hij mocht bij Toro Rosso leren en fouten maken, maar na zijn promotie naar Red Bull mocht hij nog altijd fouten maken.'

'Hij spreekt met geen negatief woord over Honda'

Ondanks de twijfels die Wolff heeft bij jonge coureurs, is hij onder de indruk van Verstappen. 'Het is indrukwekkend om zijn progressie te volgen. Hij spreekt met geen enkel negatief woord over Honda, met enkel lovende woorden over zijn team. Dat is het gedrag dat een coureur moet vertonen.'

Wolff gaat tot slot in op de nauwe band tussen Toro Rosso en Red Bull. 'Ondanks het feit dat hij extreem getalenteerd is, heeft Verstappen de voordelen van een samenwerkingsverband als dat tussen Toro Rosso en Red Bull kunnen ondervinden.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

F1 Maximaal zoekt nog een parttime redacteur!

1 reacties

  1. onetimer

    onetimer

    17 Aug 2019 om 10:59

    Grote verschil is dat Verstappen fouten afwisselde met grootse prestaties. In zijn eerste half jaar pakte hij al overwinningen en podiums, iets waar Gasly bij lange na niet in de buurt is gekomen. Verstappen had grote potentie om beter te worden en dat ontbreekt bij Gasly, vandaar de wissel.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven