Coronel over Albon: 'Verstappen bulkt van zelfvertrouwen en is net tandje te scherp' Max Verstappen

Coronel over Albon: 'Verstappen bulkt van zelfvertrouwen en is net tandje te scherp'

Door Corwin Kunst 18 augustus 2019 | 17:58


Tom Coronel verwacht dat Alexander Albon alle zeilen moet gaan bijzetten om te voorkomen dat hij net als Pierre Gasly onder de druk van Max Verstappen bezwijkt. De Ziggo Sport-analist ziet zowel voor- als nadelen in het rijden naast een topcoureur als Verstappen.

'Hij zal zich kraniger moeten verweren dan Gasly deed', steekt Coronel van wal bij Motorsport.com. Volgens de WTCR-coureur is dit de kans voor Albon om te laten zien wat hij in zijn mars heeft. 'Dit is ook wel het moment om te laten zien hoe goed je eigenlijk bent, want je kan je prestaties vergelijken met dé topper uit de Formule 1 (Verstappen, red.) en Lewis Hamilton. Als je tekort komt, kan je ook leren. Je weet dan waar je tekortkomt, dus je kan het heel goed afkijken. Dat kan heel handig zijn.'

Het lijkt een vrijwel onmogelijke uitdaging voor de Britse Thai te worden, aldus Coronel. 'Max is momenteel net een tandje te scherp, heeft de ervaring en zijn zelfvertrouwen gaat door het dak heen. Er is gewoon niemand sneller momenteel. Hopelijk gaat Albon niet hetzelfde meemaken als Gasly en Ricciardo: namelijk geknakt worden door Verstappen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Interview Coronel over Albon

'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws