Update I | Honda bevestigt gridstraf Verstappen op Monza Max Verstappen

Update I | Honda bevestigt gridstraf Verstappen op Monza

Door Sjoerd Valkering 04 september 2019 | 11:40


Helmut Marko heeft bevestigd dat Max Verstappen in Italië met een nieuwe motor gaat rijden. 'Hij gaat inderdaad met een nieuwe motor rijden', beaamt de consultant van Red Bull Racing in gesprek met het Oostenrijkse ORF

De Spec 4-motor die Verstappen in de RB15 gemonteerd gaat krijgen betekent dat hij een gridstraf zal krijgen, dat bevestigt ook Marko. 'Bij een nieuwe motor komt helaas ook een gridstraf kijken, dus we zullen ergens achteraan moeten beginnen', aldus de Grazer over de vierde motor van het seizoen die Verstappen gaat gebruiken.

Verwarring bij Red Bull

Christian Horner heeft aan Formule1.nl laten weten dat het nog niet zeker is of Verstappen ook met de nieuwe motor gaat rijden. 'Waarschijnlijk rijden we daar met een nieuwe motor, maar we weten het nog niet zeker. We moeten daarover in overleg gaan met Honda', zegt de Britse teambaas tegen de site.

Verder laat Horner weten dat Toro Rosso niet met Spec 4 heeft gereden op zondag. Ze reden met een oude motor, Spec 2. Maar, de power unit heeft wel indruk gemaakt. 'We hebben vrijdag de Spec 4 motor getest met Kvyat en wat we zagen was bemoedigend. Honda maakt progressie, zoals we verwachten.' (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Update 11.39u - Honda bevestigt gridstraf Verstappen

Honda heeft de gridstraf van Max Verstappen en Pierre Gasly (Toro Rosso) bevestigd voor de Grand Prix van Italië. Dit betekent dat de Red Bull-coureur achteraan zal starten op Monza.

Toyahure Tanabe verwacht niet dat Verstappen per se kansloos is door de gridstraf. 'We denken dat Max en Pierre nog steeds een sterke race kunnen rijden', laat hij weten bij de bevestiging van Honda. 'We hebben bruikbare data verzameld op Spa,waardoor we de instellingen van de motor kunnen optimaliseren.'

Mogelijk heeft Verstappen nog een voordeel. Het gaat waarschijnlijk regenen zondag op Monza, waardoor hij van achter makkelijker naar voren zou kunnen rijden. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws