Analyse AMS: Verstappen pijlsnel op medium-band, Hamilton zit er dicht op Max Verstappen

Analyse AMS: Verstappen pijlsnel op medium-band, Hamilton zit er dicht op

Door Joris Verwijst 06 september 2019 | 20:27


Red Bull en Mercedes hebben de beste racepace richting de Grand Prix van Italië. Dat schrijft Auto, Motor und Sport. Ferrari klokte vrijdag tot twee keer toe de snelste tijd, maar kan dat alleen over één rondje waarmaken. 

Volgens het Duitse medium hebben GPS-data aangetoond dat de Italiaanse renstal vrijdag nog niet op volle snelheid reed. Het zou tijdens de eerste twee vrije trainingen vooral om het verzamelen van data en ervaringen gaan. Max Verstappen ging ook niet volle bak. Dat heeft te maken met het feit dat de Nederlander zondag vanuit het achterveld start, wegens een motorwissel. 

Verstappen op medium-band pijlsnel

Op de gele band is Verstappen de snelste coureur van het hele veld. Daarbij moet wel aangetekend worden dat Verstappen slechts de helft van het aantal ronden op die band heeft gereden ten opzichte van Lewis Hamilton. De leider in de WK-stand is nog geen tiende van een seconde langzamer, dus het zal sowieso dicht bij elkaar zitten. 

Men moet ook nog serieus rekening houden met de mogelijkheid van regen tijdens de race op zondag. Als dat gebeurt, is Mercedes veruit het snelste team. Valtteri Bottas klokte 1:30,596 in de regen, terwijl Hamilton volgde met 1:30,749. Alexander Albon reed 1:31,250, Charles Leclerc 1:31,290. Sebastian Vettel had aanvankelijk de meeste moeite met de regen: 1:33,142. 

Ferrari het snelst op soft-band

Op de rode band is Leclerc de snelste, met daarna Bottas. Opvallend is de derde plek van Lando Norris, alhoewel de Engelsman eveneens een gridstraf moet incasseren. Verstappen zit omgerekend zo'n vier tienden achter Leclerc in de longrun op de rode band. Op de gele band bedraagt het verschil met Hamilton net geen tiende van een seconde (1:24,956 om 1:25,049). (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Bestel nu jouw PUMA Aston Martin Red Bull Racing Logo Hooded!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws