Marko zoekt teamgenoot voor Verstappen: 'Dat is moeilijk voor te stellen' Max Verstappen

Marko zoekt teamgenoot voor Verstappen: 'Dat is moeilijk voor te stellen'

Door Joris Verwijst 07 september 2019 | 10:47


Nico Hülkenberg zoekt naar een stoeltje voor 2020, bij Red Bull zoekt men naar de ideale teamgenoot voor Max Verstappen. Eén en één is twee, zou je denken. Helmut Marko, sportief directeur bij de Oostenrijkse renstal, denkt daar anders over. 

Hülkenberg raakt zijn zitje bij Renault kwijt aan Esteban Ocon. Haas is een optie voor de Duitser, maar een zitje bij Red Bull lijkt volgens velen ook logisch. 'Dat wij met Hülkenberg in zee gaan, is moeilijk voor te stellen', reageert Marko tegenover Motorsport-Magazin. De 76-jarige Marko lijkt daarmee te doelen op de verhoudingen tussen Hülkenberg en Daniel Ricciardo, voormalig teamgenoot van Verstappen. 

'We weten dat Ricciardo hem ...', aldus Marko, waarmee hij wil zeggen dat Hülkenberg minder goed is dan Ricciardo en dus geen waardige teamgenoot van Verstappen zou zijn. Vooralsnog lijkt Alexander Albon dat wél. 'Met hem is alles positief', vertelt Marko. 'Hij past goed binnen de sfeer die er binnen het team hangt. Albon zit er redelijk goed bij, als we naar alle factoren kijken.'

'Alonso is beschikbaar, maar niet voor ons'

Vanuit de huidige groep coureurs zijn alleen Romain Grosjean, Robert Kubica, Antonio Giovinazzi en dus Hülkenberg zonder zitje voor 2020. 'We hebben al extern gekeken, maar ik zie niemand die een aanzienlijke verbetering zou zijn.' Ook de geruchten over Fernando Alonso doen de ronde. 'Ik weet dat hij beschikbaar is, maar niet voor ons.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws