Update | Verstappen ziet geen probleem: 'Gebeurt altijd in hoogste powermodus' Max Verstappen

Update | Verstappen ziet geen probleem: 'Gebeurt altijd in hoogste powermodus'

Door Rick Pasker 07 september 2019 | 20:29


Max Verstappen's kwalificatiesessie is zaterdagmiddag al na een halve ronde gestrand. De Nederlander kampte tijdens de kwalificatie met een motorprobleem en start de Italiaanse Grand Prix zondag vanaf de laatste plaats. Verstappen had al een gridstraf gekregen, nadat het team van Red Bull zijn motor verving door de nieuwe Spec 4-variant. 

Verstappen kwam in de slotfase van Q1 de baan op en had vrijwel gelijk geen vermogen meer. 'De laatste vrije training ging goed en daar waren we blij mee', reageerde hij voor de camera's van Ziggo Sport. 'De auto voelde goed.'

Tijdens de Belgische Grand Prix had Verstappen ook te maken problemen met de Honda-motoren. 'Het effect was het hetzelfde, namelijk dat ik geen vermogen had. Maar het probleem was niet hetzelfde als in Spa. Daarom wilde ik ook naar buiten gaan om te kijken hoe dat ging, maar dat is er helaas niet van gekomen.'

'Op wat voor weer ik hoop? Nat!'

Het zorgt ervoor dat de Red Bull-coureur zondag vanaf de twintigste positie moet beginnen. 'Ja alles aan de auto voelt op zich wel goed aan. Dus ik heb er wel vertrouwen in. Op wat voor weer ik hoop morgen? Nat!', eindigt hij met een glimlach. 

Update | Verstappen ziet geen problemen aan motor

Max Verstappen maakt zich geen zorgen voor de Grand Prix van Italië. De Nederlander kreeg al gauw te maken met problemen aan zijn auto, maar dat is geen reden tot paniek bij Verstappen. De Red Bull-coureur start de race van achteraan.

'We hadden een soortgelijk incident in Spa', begint Verstappen zijn verhaal tegenover Auto Motor und Sport. 'Het gebeurt altijd in de hoogste powermodus, maar ik hoef me geen zorgen te maken over de race', aldus de Limburger. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws