Bleekemolen snapt Verstappen: 'Eerste bocht op Monza is gewoon zó lastig' Max Verstappen

Bleekemolen snapt Verstappen: 'Eerste bocht op Monza is gewoon zó lastig'

Door Sjoerd Valkering 09 september 2019 | 15:20


GT- en endurance-coureur Jeroen Bleekemolen heeft er begrip voor dat Max Verstappen zijn voorvleugel verloor in de eerste bocht van de Grand Prix van Italië. Verstappen startte helemaal achteraan, kwam als laatste weg en raakt nóg zijn voorvleugel kwijt.

'Een beetje pech toch wel. Die eerste bocht op Monza is gewoon zó lastig, want ze rijden daar enorm traag', zegt Bleekemolen in gesprek met Formule1.nl. 'Het is filerijden, maar als dan iemand voorin toch risico neemt en wat probeert, remt de rest nog verder af en krijg je een kettingreactie.'

Verstappen, die uiteindelijk als achtste over de finish kwam omdat hij in de slotfase Sergio Perez niet voorbij kwam door problemen met de Honda-motor, treft volgens hem dan ook geen blaam. 'Dan kun je nog zo voorzichtig zijn, maar dat is gewoon het gevaar van het achteraan starten en de drukte daar.'

Verklaring Verstappen

De 21-jarige coureur zei zelf dat er ineens een opstopping was die hij niet had verwacht. Dat hij nog probeerde uit te wijken, maar niet om Perez heen kon en daarna zijn voorvleugel beschadigde. Verstappen moest vervolgens een extra pitstop maken voor een nieuwe voorvleugel op de RB15.

GP Singapore

Over iets minder dan twee weken staat de Grand Prix van Singapore op het programma. Doorgaans een circuit dat Red Bull Racing goed ligt, zo beaamt ook Bleekemolen. 'Dat is het mooie, dat we nu drie teams hebben die elkaar afwisselen. Mercedes is niet meer zo dominant en we weten van Singapore dat Red Bull er doorgaans een goede auto heeft, terwijl Max altijd goed is op stratencircuits en zeker in Singapore. Ik verwacht daar dus zeker wel wat van ze. En Singapore is ook een race die vaak gek kan uitpakken, met safetycars enzo.' (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws