Villeneuve weet waarom Verstappen populair is: 'Hij is een gladiator' Max Verstappen

Villeneuve weet waarom Verstappen populair is: 'Hij is een gladiator'

Door Sjoerd Valkering 09 september 2019 | 15:37


Jacques Villeneuve heeft dit weekend aan de Belgische media uitgelegd waarom Max Verstappen populair is in de Formule 1. Dit heeft met een karaktereigenschap te maken volgens de voormalige wereldkampioen.

'De Formule 1 is te clean geworden', is Villeneuve van mening in gesprek met Sporza. 'We zien steeds minder grote gevechten en rijders die elkaar uitschelden. Daarom is Verstappen zo geliefd, hij is nog steeds gladiator', verwijst hij mogelijk naar het incident met Esteban Ocon een jaar geleden, toen Verstappen hem even persoonlijk kwam opzoeken in de paddock omdat Ocon zijn overwinning had verpest.

F1 te economisch

Villeneuve is geen groot fan meer van de sport, waar hij wel elke twee weken of elke week analyses op los laat. 'De Formule 1 is geen economische sport, maar het is wel steeds meer die kant op aan het gaan', baalt de Canadees. 'Het is geen groene sport, maar je wordt nu gestraft voor het wisselen van een motor. Waarom? Om groen te racen hebben we al de Formule E.'

De oud-rijder vindt het in zijn algemeen te politiek correct geworden in de koningsklasse van de autosport. 'In het verleden had je echte mannen, maar tegenwoordig worden de jongens zo snel achter het stuur gezet', spreekt hij de jonge entree van 'gladiator' Verstappen misschien wel weer tegen. 

Rosberg

Verstappen en Villeneuve lijken wel weer 'vrienden' te zijn geworden. Voor de Grand Prix van Italië uitte Verstappen zijn ongenoegen over Nico Rosberg, die hij 'de nieuwe Villeneuve' noemde, omdat Villeneuve vroeger altijd erg kritisch was op Verstappen. 'Die is inmiddels wel redelijk bijgedraaid, maar het lijkt alsof Rosberg nu telkens een tegendraadse mening wil geven', zei Verstappen over Villeneuve en Rosberg tegen De Telegraaf. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws