Dekker zet Verstappen beetje op scherp: 'Op de A2 ben je ook de klos' Max Verstappen

Dekker zet Verstappen beetje op scherp: 'Op de A2 ben je ook de klos'

Door Sjoerd Valkering 09 september 2019 | 16:28


Louis Dekker sluit zich aan bij Jan Lammers dat Max Verstappen toch wel degelijk een fout heeft gemaakt in de eerste ronde van de Grand Prix van Italië. Verstappen noemde het zelf 'pech', maar dat vindt Dekker wel iets te kort door de bocht.

'Je weet vanaf de plek waar hij start dat het riskant is en dat hij dat niet vaak heeft meegemaakt dit jaar. Maar laten we voorop stellen dat de starts gewoon al niet zo lekker gaan, ook door dat gedoe met die Honda-motor. Daar verliest hij al tijd', steekt Dekker van wal.

'Dan kom je gewoon in de problemen', vervolgt de Formule 1-verslaggever van de NOS. 'Dat zie je nu twee races achter elkaar in bocht één. Is het een fout? Ja, natuurlijk is het een fout. Want hij veroorzaakt het ook zelf. Als Iemand die voor je remt op de A2 ben je ook de klos. Natuurlijk is het pech, maar het is ook te makkelijk om te zeggen dat het alleen maar pech is', wijst hij Verstappen een beetje terecht.

Ironie rond foutje Verstappen

Lammers noemde het in een video van de omroep eerder al een fout, maar zei dat het ook door te koude remmen kan zijn gekomen. 'Maar het is ook heel ironisch. Hij reed al erg voorzichtig. Hij gaat zelfs al van zijn gas af, hij remt niet op het laatste punt. Hij is zelf ook in de veronderstelling dat hij het rustig aan doet. Maar dan wordt er ineens abrupter afgeremd voor hem dan hij had gedacht. Dat is wel tegenstrijdig', vult de analist zijn collega aan in de podcast. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Verstappen raakt voorvleugel kwijt in bocht één


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws