Verstappen: ‘Ik vind het niet erg als we toucheren tijdens een Grand Prix’ Max Verstappen

Verstappen: ‘Ik vind het niet erg als we toucheren tijdens een Grand Prix’

Door Wouter Hollemans 19 september 2019 | 20:06


Als het nodig is, dan heeft Verstappen er geen moeite meer als de auto’s elkaar raken. Zolang de wedstrijdleiding maar consequent is. Ook zijn collega coureurs Hamilton, Leclerc en Norris delen de mening van de Nederlander.

In gesprek met Sky Sports zegt Max Verstappen over het toestaan van harde gevechten door de wedstrijdleiding: ‘Als ze consistent zijn dan ben ik er erg blij mee, het zorgt voor meer hard racen en ik denk dat de Formule 1 daar een tekort aan heeft gehad'.

Ook Leclerc is hier een voorstander van: ‘Ik wilde hard racen en ik heb mijn aanpak sinds de race in Oostenrijk aangepast. Vanaf dat moment zijn de stewards er vrij duidelijk in dat we een beetje feller kunnen racen. En ik zet dat graag voort’.

‘Je moet jezelf kunnen verdedigen’

Lando Norris vindt dat contact met andere auto’s onderdeel is van de sport: ’Een beetje contact af en toe is niet het einde van de wereld. Dat wij gewoon kunnen racen en plezier hebben, dat is onderdeel van de Formule 1'.

Het contact hebben op de baan ziet Verstappen ook geen probleem in: ‘Ik vind het niet erg als we toucheren tijdens een Grand Prix. Je moet jezelf kunnen verdedigen’. En ook Lewis Hamilton zal het gevecht niet uit de weg gaan: ‘Hard racen, daar ben ik wel voor in’. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws