Verstappen opgelucht: 'Safety car herstarts gingen beter dan verwacht' Max Verstappen

Verstappen opgelucht: 'Safety car herstarts gingen beter dan verwacht'

Door Maurits Kappetijn 22 September 2019 16:09


Max Verstappen is tevreden met zijn resultaat in de Grand Prix van Singapore. De Red Bull-coureur pakte een podium, maar moest, tegen vooraf gestelde verwachtingen in, twee Ferrari's voor zich dulden. 

In gesprek met Jack Plooij bij Ziggo Sport blikt een tevreden Verstappen terug op de race. De Nederlander wist tegen het einde van de race Hamilton knap achter zich te houden, waardoor Verstappen uiteindelijk een plekje winst boekte ten opzichte van zijn startpositie. 

'Ja, het was een prima race', zegt een nuchtere Verstappen. 'We hebben een plek gewonnen, dat is goed. De snelheid was redelijk en de start goed genoeg. Daarna hebben we onze eigen race gereden. Het kwam goed uit dat Vettel een undercut deed, daardoor kon ik mee naar binnen. Mijn banden waren er namelijk helemaal aan op dat moment.'

Opluchting bij safety car herstarts

Verstappen had drie keer te maken met een safety car, waarbij de coureur zijn derde plek moest zien te verdedigen ten opzichte van Hamilton. 'We hebben dat goed overleefd. Normaal zijn safety car herstarts niet ons sterkste punt, omdat de banden bij ons snel afkoelen. Dus ik ben blij met hoe het uiteindelijk gegaan is.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Meer nieuws


2 Reacties
johnnybgood
22 Sep 2019 om 22:55

15!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ronden achter en safety car,,,,,,,wat een lachertje,,,,,

Karel de Grotw
22 Sep 2019 om 16:58

Wat n ongelofelijke saaie race maar gauw vergeten
Top voor Vettel

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!