Lammers na 'opleving' Ferrari: 'Ik vind Verstappen nog steeds beter dan Leclerc' Max Verstappen

Lammers na 'opleving' Ferrari: 'Ik vind Verstappen nog steeds beter dan Leclerc'

Door Maurits Kappetijn 22 september 2019 | 18:36


Jan Lammers zag zondagmiddag een boeiende race. In Singapore streden Ferrari, Mercedes en Red Bull om de overwinning, waarbij Ferrari aan het langste eind trok. Door een slimme undercut wist Sebastian Vettel de race te winnen, iets wat Lammers de Duitser gunt.

Lammers stelt dat Red Bull een moeilijk weekend had. In een uitzending van NOS Sport blikt de Zandvoortenaar terug op het afgelopen raceweekend. 'Eigenlijk was Max Verstappen favoriet, Red Bull leek de beste auto voor dit circuit te hebben. Maar mede door fantastische nieuwe updates is het Ferrari gelukt om boven zichzelf uit te stijgen. Daarbij hielp natuurlijk ook de goede pitstop strategie van Vettel.'

Lammers stelt dat Ferrari iedereen verrast heeft met haar snelheid. 'Je hebt op deze baan vooral mechanische grip nodig en dat ontbrak nog weleens bij Ferrari. Je moet goede tractie hebben en door nieuwe updates had Ferrari dat goed voor elkaar; beter dan Mercedes en Red Bull.'

Nieuwe gevechten barsten los in kampioenschap

Tevens stelt Lammers dat er nieuwe spanningen zijn ontstaan in het wk-klassement. 'Een nieuwe strijd is losgebarsten. Eerst was er een gevecht om de derde plek tussen Vettel en Verstappen, maar nu Leclerc ontzettend goed is gaan rijden vecht hij met Bottas om de tweede plek. Leclerc heeft zich na een paar foutjes erg goed laten zien, maar toch denk ik dat Max nog altijd beter is.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

 

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

VanKempen
23 Sep 2019 om 07:07

‘Red Bull leek de beste auto voor dit circuit te hebben’ - dit was vooral zo gesuggereerd in de media. Kijkende naar de laatste twee races hiervoor zou je kunnen concluderen dat vanaf nu Ferrari domineert, op welk circuit maakt niet zo veel uit. Het blijkt bikkelen voor Max zo, eerst tegen Mercedes, en nu dus ook tegen Ferrari. In 2021 stapt hij over naar een betere auto.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws