Horner tevreden over race van Max: 'Heeft geen fouten gemaakt' Max Verstappen

Horner tevreden over race van Max: 'Heeft geen fouten gemaakt'

Door Sam Koster 23 September 2019 08:09


Christian Horner is goed te spreken over de podiumplek van Max Verstappen in Singapore. Horner zag de Nederlander een foutloze race rijden, schrijft Motorsport.com.

'Het was een race die erg interessant en strategisch was, en waarin Leclerc in de beginfase het tempo bepaalde,' aldus Horner. 'Toen zo ongeveer in ronde vijftien het serieuze racen begon, zag je de banden vooraan snel minder worden,' aldus de teambaas. Dit is voor Red Bull reden geweest om Max al in ronde twintig nieuwe banden mee te geven, vertelt Horner.

Adrian Newey, de ontwerper van de Red Bull-auto, is ook tevreden over de race van Max. Een derde plek was volgens Newey het maximale vanaf de vierde startplek. 'Mercedes meende dat wij na onze stops opgehouden zouden worden door de middenvelders die we moesten inhalen, maar gelukkig kwamen we er best rap doorheen', aldus de Red Bull-ontwerper. De resultaten van de kwalificatie zitten Newey toch niet helemaal lekker: 'We waren niet bepaald gelukkig met onze prestaties in de kwalificatie,' zo zegt hij. 'Vanaf de vierde plek naar P3 rijden is het beste waarop we konden hopen,' aldus de Brit.

Horner ook over Albon tevreden

Over Alexander Albon was teambaas Horner ook tevreden: 'Hij heeft wederom een erg volwassen race gereden'. Ook het bandenmanagement van Albon stemt Horner tevreden: 'Waarschijnlijk heeft hij elke ronde auto's om zich heen gehad, maar toch heeft hij goed voor zijn banden gezorgd en een keurige zese plek behaald.'
(Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!