Verstappen wijst net als Marko op verkeerde setup in Singapore Max Verstappen

Verstappen wijst net als Marko op verkeerde setup in Singapore

Door Sjoerd Valkering 23 September 2019 10:09


Max Verstappen lijkt het eens te zijn met de conclusie van Helmut Marko dat de setup van de RB15 niet goed was voor de Grand Prix van Singapore. Marko zei zondag dat Red Bull de verkeerde weg in is geslagen door de simulator.

'Ik heb zelf wel een paar ideeën waarom het minder ging', zegt Verstappen tegen De Telegraaf op het moment dat hij het circuit van Marina Bay verlaat. 'Wat ik dan bedoel? Dat heeft vooral met de setup van de auto te maken', verklapt de 21-jarige Red Bull-coureur die als derde over de finish kwam.

Verstappen merkte wel dat de zondag beter was de zaterdag voor Red Bull Racing. Hij had zich als vierde gekwalificeerd. 'De auto was een beetje beter dan zaterdag', laat hij nog meer weten. 'We hadden op het juiste moment een pitstop gemaakt, toen ik wat problemen kreeg met de banden.'

Verstappen machteloos

Dit betekent niet dat de nummer vier in het WK nu tevreden is. Allerminst, Verstappen had graag willen winnen in Singapore en was eigenlijk machteloos. 'Na de kwalificatie is een podiumplek goed, maar er valt genoeg te analyseren na dit weekeinde...', sloot hij teleurgesteld af.

In het Algemeen Dagblad toont Verstappen zijn machteloosheid. 'Had ik nog meer kunnen doen om het de Ferrari's lastiger te maken? Nee', zegt hij eerlijk. 'Ik kan nou wel een mooi verhaal op gaan hangen, maar het is heel simpel. Nee.' (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Meer nieuws


Fastlane
23 Sep 2019 om 10:24

Jammer. Kan je niet gebruiken als je wk wilt worden.

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!