Wat Verstappen deed om Hamilton van zich af te houden Max Verstappen

Wat Verstappen deed om Hamilton van zich af te houden

Door Sjoerd Valkering 23 september 2019 | 12:50


Max Verstappen kreeg in de slotfase van de Grand Prix van Singapore te maken met een pushende Lewis Hamilton. De Brit had versere banden en schroefde vermoedelijk de motorstand behoorlijk op om het Verstappen lastig te maken.

De Nederlander vroeg op zijn beurt via de boordradio om meer motorvermogen, maar kreeg dit niet van zijn team. Dit begreep Robert Doornbos overigens wel, want Verstappen heeft de motor volgens de analist de komende races nog hard nodig.

'Hij pushte hard', zei Verstappen op de persconferentie. 'Mijn banden waren er al behoorlijk aan, maar dat is normaal denk ik', vervolgde de Red Bull-coureur. 'Zijn banden waren zeven of acht rondjes verser, met nog zeven rondjes te gaan had ik nog geen problemen, maar met vier rondjes te gaan begon het. Je zag dat hij toen dichtbij kwam.'

Focus Verstappen

Vervolgens kon Verstappen aan de bak en kon hij zich geen fout meer permitteren. 'Daarna zorgde ik ervoor dat ik goede exits had in sommige bochten waar ik wist dat hij snel zou zijn. Dat is ons gelukt. Ik denk dat de mensen in de garage nerveuzer waren', grinnikte Verstappen. 'Ik focuste gewoon op goede exits.' (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Meer over Hamilton-Verstappen:

- Doornbos begrijpt Red Bull: 'Je moet de motor sparen'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws