Yamamoto over Honda-meeting in Hongarije: 'We deden het voor Max' Max Verstappen

Yamamoto over Honda-meeting in Hongarije: 'We deden het voor Max'

Door Sjoerd Valkering 09 oktober 2019 | 12:52


Managing director Masashi Yamamoto heeft uitgelegd dat de Honda-meeting in Hongarije als doel was om Max Verstappen te overtuigen van de plannen van het concern. De vergadering was op verzoek van Christian Horner georganiseerd.

'We hadden een ontmoeting met Helmut, Christian, Tanabe-san en Max', vertelt Yamamoto aan RaceFans.net. 'Het was op verzoek van Christian, die wilde weten wat de plannen voor de toekomst waren van Honda. We deden het voor Max en Max zijn antwoord was dat Honda tot dan deed wat was beloofd en dat hij vertrouwen in ons had.' 

Ambities Verstappen

Vervolgens maakt Yamamoto duidelijk wat Verstappen graag wil in 2020 en verder. 'Max wil alle races winnen, het liefst alle 21', zegt de Japanner. 'Hij kan met Red Bull over het chassis overleggen, maar voor de motor zal hij met ons moeten praten, dus dat was het doel.'

Yamamoto wilde niet zeggen hoe lang Honda nog in de Formule 1 wil blijven, maar maakte wel duidelijk dat de MotoGP het hoogst haalbare is voor motoren en de F1 dat voor auto's is en dat ze 'in beide categorieën actief moeten blijven'. 

Klantenteams F1

Tot slot laat hij nog weten dat het team niet van plan is om verder te investeren in klantenteams. Momenteel leveren ze motoren aan Toro Rosso en Red Bull Racing, maar er zal geen ander team bijkomen, dat is niet de ambitie van Honda, daar hebben ze 'te weinig middelen voor', aldus Yamamoto.

Onlangs maakte McLaren bekend dat ze in 2021 over gaan op Mercedes-motoren. Ze nemen dan na drie jaar afscheid van Renault, dat voorlopig vanaf 2021 geen enkele klantenteam meer heeft. Cyril Abiteboul zegt dat dit ook voordelen heeft, omdat ze dan niet meer op de wensen van de klanten in hoeven te gaan en kunnen focussen op haar eigen team. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws