Verstappen: 'Als ik een touché aan moet gaan, dan doe ik dat. Het hoeft niet altijd even netjes' Max Verstappen

Verstappen: 'Als ik een touché aan moet gaan, dan doe ik dat. Het hoeft niet altijd even netjes'

Door Christian Moerman 10 oktober 2019 | 15:10


Max Verstappen staat naar aanloop van de Grand Prix van Japan in de belangstelling van alle internationale media. Ook BBC heeft besloten dat het tijd werd om de Nederlander aan de tand te voelen. Uit het interview blijkt de waardering in Groot-Brittannië voor het spektakel dat het toptalent creëert voor de sport.

De Red Bull-coureur staat al enige tijd bekend om zijn agressieve rijstijl, concurrenten weten dat hij genadeloos inhaalt en elke remfout wordt afgestraft. De 22-jarige coureur uit Hasselt ontkent dit dan ook zeker niet: 'Ik ben vastberaden om te winnen, dat geef ik nooit op. Als ik er overheen moet, dan ga ik er overheen. Moet ik er onderdoor, dan doe ik dat. Zo zit het.'

'Als ik een touché aan moet gaan om iemand in te halen, dan doe ik dat. Het hoeft niet altijd even netjes. Als ik na mijn carriere vijf kampioenschappen gewonnen heb dan maakt het mij niet uit dat sommige mensen mij niet mogen. Uiteindelijk gaat het altijd om winnen', vervolgt Verstappen. De vastberadenheid die uit zijn woorden blijkt is vaak terug te zien op het circuit. Zodra de Red Bull-coureur bloed ruikt dan weten de toeschouwers dat er spanning aan zit te komen.

Verstappen wijkt voor niemand uit

'Misschien klinkt dit allemaal arrogant, maar ik zo bedoel ik het totaal niet. Ik bedoel dat ik alles op alles zet om te winnen. Als het op een harde manier moet, dan ga ik daarvoor. Ik ben hier niet om als meest geliefde coureur over de streep te komen', meldt Verstappen.

Het is duidelijk, ook tegenover de internationale pers laat hij blijken dat hij voor goud gaat, ongeacht de tegenstander: 'Het boeit mij niet tegen wie ik race, als het maar om de winst draait. Elke coureur kan dat natuurlijk doen, maar dat verandert mijn aanpak niet. Ik weet hoe ik moet aanvallen en verdedigen, ik weet wat ik moet doen en wat ik kan. Tegen wie ik rijd veranderd daar niets aan.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws