Horner verklaart uitvallen Verstappen: 'Bijna kwart van downforce auto kwijt' Max Verstappen

Horner verklaart uitvallen Verstappen: 'Bijna kwart van downforce auto kwijt'

Door Joris Verwijst 13 oktober 2019 | 11:37


Max Verstappen verloor na zijn touché met Charles Leclerc bijna een kwart van de downforce op zijn RB15. Dat heeft teambaas Christian Horner gezegd bij Motorsport.com. Mede als gevolg van die touché viel Verstappen niet veel later uit.

De bolide van Verstappen kwam behoorlijk gehavend uit het incident met de Monegask. 'Er was enorm veel schade aan de vloer. Hij was bijna 20 à 25 procent van de downforce van zijn auto kwijt. Het had geen zin om rond te blijven rijden en meer kilometers op bepaalde onderdelen te zetten. Daarom hebben we besloten de auto uit de race te halen', aldus Horner. 

De teambaas geeft vervolgens aan dat het in zijn ogen terecht is dat de stewards de zaak hebben beoordeeld. 'Bij dat incident kon er duidelijk meer ruimte worden gelaten. Max zat er bovendien duidelijk voor. Het is jammer dat het is gebeurd, want hierna was de race voor beide feitelijk voorbij. Het was mooi geweest als we beide jongens aan de voorkant van het veld hadden zien vechten vandaag.'

De dag voor Verstappen zat wat tegen, maar Alexander Albon deed het goed. De Britse Thai en teamgenoot van Verstappen behaalde met een vierde plek zijn beste resultaat ooit in de Formule 1. Daarmee sprokkelt hij ook weer punten voor het team van Red Bull binnen. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws