Uitvallen Verstappen oorzaak chagrijn bij 20 procent mannen Max Verstappen

Uitvallen Verstappen oorzaak chagrijn bij 20 procent mannen

Door Sam Koster 14 oktober 2019 | 11:27


De race van Max Verstappen was na twee bochten al kansloos gisteren, al reed de Nederlander nog een aantal ronden achteraan het veld door. Meestal haalt Verstappen wel de finish van een race, en dat is maar goed ook, blijkt uit berichtgeving van De Telegraaf.

De krant meldt online dat de website Autoscout24 onderzoek heeft gedaan naar de populariteit van de Red Bull Racing-coureur onder zijn landgenoten. Daarin is naar voren gekomen dat een op de vijf mannen er chagrijnig van wordt als Verstappen een Grand Prix niet uitrijdt.

Populariteit F1 groter dan ooit 

De sport is sinds de eerste overwinning van Verstappen in 2016 alsmaar populairder geworden in Nederland. Een op de vier mannen geeft aan speciaal voor Verstappen thuis te blijven als er geracet wordt, terwijl zo'n twee op de vijf steeds vaker naar Formule 1-uitzendingen kijkt.

Wanneer Verstappen een goed raceresultaat scoort, heeft dat een groter effect dan zijn uitvalbeurten. Bij een goede race van Verstappen voelt namelijk de helft van de respondenten zich trots om Nederlander te zijn. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws