Verstappen en Red Bull hebben focus al op 2020: 'Er valt nu toch niets meer te halen' Max Verstappen

Verstappen en Red Bull hebben focus al op 2020: 'Er valt nu toch niets meer te halen'

Door Maurits Kappetijn 16 oktober 2019 | 19:00


Bij het team van Red Bull en coureur Max Verstappen ligt de focus wat betreft de mindset en vooral de ontwikkeling van de auto op volgend seizoen. Na een wisselvallig 'tussenjaar' moet de Oostenrijkse renstal presteren in 2020 en dat vergt veel voorbereidend werk.

Bij de presentatie van sponsor Tag Heuer geeft Verstappen toe dat velen in zijn team al met volgend jaar bezig is, iets wat logisch is, gezien de huidige stand. 'Ik denk dat heel veel mensen al voor volgend jaar bezig zijn', zegt Max tegen Motorsport.com. 'Dit seizoen valt er sowieso niet veel meer te halen in het kampioenschap, alleen de derde plek eigenlijk, realistisch gezien. Als team zijnde worden we sowieso derde. We weten al wat we volgend jaar krijgen van Honda, dus dat is goed, en dan moeten wij nog weten waar wij dit jaar fouten hebben gemaakt. En die hopen we natuurlijk volgend jaar verholpen te hebben.'

Massale steun fans een boost

Volgend seizoen wordt voor Verstappen extra speciaal. Na decennia keert Zandvoort terug op de Formule-kalender en dus maakt de Nederlander zich dus op voor zijn eerste thuisrace, het eerste weekend van mei. Verstappen verwacht veel van dat raceweekend en kan niet wachten op een massale oranje opkomst.

Ook in Oostenrijk, waar Max voor het tweede jaar op rij won, waren veel fans aanwezig. Verstappen put veel energie uit de massale steun. 'Het is een mooie motivatie. Zeker als het dan ook goed gaat tijdens een wedstrijd, zoals in Oostenrijk. Dat motiveert je dan nog meer om een goed resultaat te behalen. Ik had ook een slechte start op de Red Bull Ring. Vervolgens begin je mensen in te halen en op een gegeven moment zie je iedereen helemaal losgaan. Als je zoiets kan creëren in Zandvoort, dan zou dat natuurlijk geweldig zijn.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws