Winkelman: 'Natuurlijk had Leclerc zijn straf eerder moeten krijgen' Max Verstappen

Winkelman: 'Natuurlijk had Leclerc zijn straf eerder moeten krijgen'

Door Joris Verwijst 18 oktober 2019 | 10:52


De Grand Prix van Japan is voor Max Verstappen teleurstellend verlopen. De coureur van Red Bull Racing kwam direct na de start in botsing met Charles Leclerc en moest, als gevolg van de opgelopen schade, in de vijftiende ronde zijn auto de pits in rijden. Rick Winkelman, autosportjournalist voor onder meer Ziggo, sprak desondanks van een 'interessante race'. 

'Dat Verstappen uitviel, is natuurlijk jammer. Toch vond ik het wel een interessante race. In welk opzicht? Nou, onder meer vanwege de constructeurstitel van Mercedes, maar ook de vermeende valse start van Sebastian Vettel en de straf voor Leclerc', vertelt Winkelman tegenover F1Maximaal. De Monegask kreeg uiteindelijk vijftien seconden tijdstraf voor zijn botsing met Verstappen en het doorrijden met een beschadigde auto, maar deze kreeg hij pas na afloop van de race. 

'Beetje alsof je pas na de wedstrijd geel krijgt'

'Natuurlijk had hij die straf al eerder moeten krijgen', vervolgt Winkelman. 'Als hij die straf tijdens de race had gekregen, dan had hij vanuit het achterveld naar voren moeten rijden. Dat is natuurlijk een stuk lastiger dan dat hij de straf achteraf heeft gekregen. Vergelijk het met een voetbalwedstrijd, waarin je een overtreding maakt en pas na de wedstrijd een gele kaart krijgt.'

Er was ook veel te doen rondom de vermeende valse start van Vettel. De Duitser leek weg te rijden toen de lampen nog aan waren, maar hij kwam ermee weg. 'Ik denk wel dat het een valse start was. Als je beweegt terwijl de lampen nog branden, dan mag dat niet. Maar het is lastig, want de FIA moet ergens een grens trekken. Kimi Räikkönen had in Rusland een soortgelijke situatie, maar hij reed verder naar voren.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool) 

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

sodeknetter
18 Oct 2019 om 18:39

Helemaal mee eens. Rick is een kundige en enthousiaste TV commentator met originele inzichten. Ik hoop dat hij Olav's plek binnenkort mag overnemen, want die maakt veel te veel fouten tegenwoordig.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws