Verstappen eerlijk: 'Hebben niet zo veel te verliezen, kunnen meer risico nemen' Max Verstappen

Verstappen eerlijk: 'Hebben niet zo veel te verliezen, kunnen meer risico nemen'

Door Joris Verwijst 19 oktober 2019 | 09:43


Red Bull komt, met de Honda-motor, nog altijd tekort op de rechte stukken. Dat stelt Max Verstappen in een interview bij Ziggo Sport. De Nederlander kreeg de vraag of Red Bull dit seizoen te terughoudend is geweest. 

'In de kwalificatie komen we sowieso te kort op de rechte stukken. Iedereen zat in Japan bij elkaar in de slipstream, binnen vijf à zes seconden van elkaar. Dan win je al anderhalf tot twee tienden. In de eerste sector wil je er zes seconden achter rijden, maar in de laatste sector win je tijd', geeft Verstappen aan bij Ziggo Sport.

'Dan hoop je net die stap te maken'

Verstappen had geen slipstream, zo vertelde hij. 'Ik reed mijn kwalificatierondje eigenlijk helemaal alleen en dat soort dingen gebeuren wel vaker, dat je zonder slipstream rijdt. Deze auto’s zijn er gewoon heel gevoelig voor. Uiteindelijk zijn we in het slechtste geval vijfde en in het beste geval kunnen we misschien derde worden.'

Al met al neemt Red Bull te weinig risico's, zo geeft Verstappen aan. 'We hebben eigenlijk niet zo veel te verliezen, dus dan denk ik dat we iets meer risico’s mogen nemen. Dan hoop ik in de kwalificatie net die stap te maken dat je wel eens een keer voor een Mercedes of een Ferrari staat.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws