Verstappen: 'In dat opzicht was Ricciardo een ideale teamgenoot' Max Verstappen

Verstappen: 'In dat opzicht was Ricciardo een ideale teamgenoot'

Door Maurits Kappetijn 20 oktober 2019 | 16:27


Max Verstappen was erg blij met Daniel Ricciardo aan zijn zijde. De Red Bull-coureur genoot enkele seizoenen lang van een 'ideale teamgenoot' naast zich, vertelt hij onder andere Motorsport-total.com. Met name de snelheid van de Australiër hielp Max op weg.

'Ik wilde iemand waarmee ik echt kon vechten op de baan en iemand die me beter maakte', legt Verstappen uit. 'Zo'n teamgenoot vond ik in Daniel. Dat was fijn. Toen ik bij Red Bull kwam was ik een rookie en hij reed er al een paar jaar. Zeker in de eerste paar jaar heb ik veel van hem opgestoken.'

Soms werd het echter iets te close op het asfalt en de twee toucheerden meerdere malen. Uiteindelijk verloor Ricciardo de concurrentiestrijd, iets wat Verstappen van dichtbij zag gebeuren. Dannyric kende tijdens de kwalificaties in zijn slotperiode bij Red Bull veel verliespartijen tegen teamgenoot Max. 

'Dat was moeilijk voor Daniel'

'Op een gegeven moment gebeurden er teveel vervelende dingen op de baan, bijvoorbeeld in Baku. Daarna kende hij wat lastige momenten. Dat was moeilijk voor hem, want we waren normaal gesproken erg aan elkaar gewaagd.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws