Van de Grint: 'Als Verstappen niet wint in Mexico, heeft hij weinig progressie geboekt' Max Verstappen

Van de Grint: 'Als Verstappen niet wint in Mexico, heeft hij weinig progressie geboekt'

Door Maurits Kappetijn 21 oktober 2019 | 19:12


Komend weekend staat de Grand Prix van Mexico op de kalender en daar zal Max Verstappen zich ongetwijfeld op verheugen. De afgelopen jaren was de Nederlander er ijzersterk en dus verwacht Kees van de Grint opnieuw een goed optreden. 

Op bezoek bij Slipstream blikt Van de Grint vooruit op het raceweekend dat komen gaat. De oud-bandenspecialist in de Formule 1 stelt dat de verwachtingen hoog gespannen zijn voor Verstappen. 'Max moet gewoon weer gaan winnen in Mexico', stelt hij. 'Of dat ook echt kan? Ik denk het wel. Maar hoe dan ook is Max bijna verplicht om te winnen, want als hij dat niet doet heeft hij weinig progressie geboekt dit jaar.'

Met die laatste uitspraak doelt Van de Grint ongetwijfeld op de ontwikkelingen bij Red Bull. De Oostenrijkse renstal was de afgelopen seizoenen in Mexico ijzersterk, mede door de flinke hoogte waarop de race verreden wordt. Mocht Red Bull niet imponeren komend weekend, zou het team van Verstappen volgens Van de Grint relatief weinig vooruitgang hebben geboekt. 

Racepace van vorige jaren biedt perspectief

De Grand Prix van Mexico zorgt ieder jaar weer voor spanning. 'Kijk maar naar de kwalificatie van vorig jaar, de verschillen waren toen nihil. Max zat er goed bij ten opzichte van de top. Daarna heeft Max op zondag de race echt gedomineerd, dus de constantheid was fantastisch. Het was bijna saai. Dit jaar moet dat ook weer zo zijn, anders vragen we ons af: 'Wat zijn ze opgeschoten bij Red Bull?''

Op het circuit Hermanos Rodriguez won Verstappen zowel in 2017 als 2018 de race, waarbij de Limburger oppermachtig naar voren kwam. Ondanks dat er geen poleposition behaald werd, was de racepace van de Red Bull-bolide doorgaans uitmuntend. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws