'Na één of twee raceweekenden in 2020 weet Verstappen of hij bij Red Bull blijft' Max Verstappen

'Na één of twee raceweekenden in 2020 weet Verstappen of hij bij Red Bull blijft'

Door Maurits Kappetijn 21 oktober 2019 | 21:12


Blijft hij, of blijft hij niet? De toekomst van Max Verstappen staat steeds vaker ter discussie, gezien zijn contract bij Red Bull in 2020 afloopt. Robert Doornbos denkt dat de beslissing van de Limburger af zal hangen van hoe goed de auto van Red Bull volgend jaar is.

'In 2020 gebeurt er in ieder geval nog niets', zegt Doornbos bij Peptalk. 'Dan kan Max nergens heen. Daarna zal de keuze lastig worden, omdat je simpelweg niet in de toekomst kan kijken. Max heeft eigenlijk de keuze tussen twee teams, of drie, als je McLaren ook meerekent. Het laatstgenoemde team doet het namelijk uitstekend en gezien zij naar Mercedes-motoren gaan, worden ze een serieus team. Één ding weet je zeker: Mercedes blijft niet nog eens vier jaar lang domineren in de Formule 1.'

Toekomst Verstappen afhankelijk van RB16

Tot slot denkt Doornbos dat Red Bull het behouden van Verstappen in eigen hand heeft. 'Het is voor Red Bull zaak om die auto zo goed mogelijk te ontwikkelen komende winter. Max wil een goede auto zien volgend jaar, zodat hij overtuigd is om ook na 2020 te blijven. Na één of twee raceweekenden volgend jaar zie je aan Max al wat voor auto hij heeft en of hij daarmee competitief kan zijn. Op basis daarvan zal zijn keuze snel gemaakt zijn.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Heinz53
22 Oct 2019 om 11:07

Verstappen blijft niet bij Red Bull. Het is de vraag of hij een goed stoeltje krijgt bij een ander team. Mc Laren zou een heel goede optie zijn, maar of hij daar de komende jaren races mee gaat winnen is nog de vraag.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws