Coronel verwacht podium voor Verstappen: 'Hij heeft daar magistrale dingen laten zien' Max Verstappen

Coronel verwacht podium voor Verstappen: 'Hij heeft daar magistrale dingen laten zien'

Door Gino Haverkamp 22 oktober 2019 | 08:40


Tim Coronel verwacht dat Max Verstappen ook dit jaar sterk voor de dag gaat komen in de Grand Prix van Mexico. De autocoureur wijst erop dat de Red Bull-rijder ook de afgelopen jaren sterk was in het Noord-Amerikaanse land.

Wel ziet de analist dat Red Bull Racing wat minder dicht op Mercedes en Ferrari staat dan de voorbije jaren. Al hoeft dat niet veel uit te maken in Mexico, waar het circuit enkele duizenden meters boven zeeniveau ligt. 'De motorverschillen zijn door de ijle lucht minimaal. En ook als je veel downforce hebt, verlies je door de ijle lucht niet zoveel. In principe had Red Bull dat vorig jaar, al hebben ze het bij Mercedes nu ook wel goed voor elkaar qua chassis', laat hij weten in de de Formule 1-podcast van RacingNews365.

'Hij heeft daar magistrale dingen laten zien'

Toch zou het vooral vanuit Verstappen zelf moeten komen, zo verwacht Coronel. 'Eerlijk is eerlijk, we noemen dit niet voor niets 'Maxico', want hij heeft daar natuurlijk wel magistrale dingen laten zien' ,meent hij. 'En die zitten in het mannetje. Dus ik denk hij meer uit de auto kan persen dan menigeen denkt, ook hier weer. En dat hij zo toch weer echt op een podiumfinish uit kan komen.' (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws