Verstappen optimistisch: 'Meer problemen dan normaal, maar verwacht een sterke race' Max Verstappen

Verstappen optimistisch: 'Meer problemen dan normaal, maar verwacht een sterke race'

Door Christian Moerman 23 oktober 2019 | 20:06


Max Verstappen staat een uitdaging te wachten in Mexico. Er wordt wat van hem verwacht, met name omdat hij al twee jaar op rij de Grand Prix van Mexico heeft weten te winnen. Zelf is hij  terughoudend, alhoewel er optimisme te bespeuren valt in zijn uitspraken.

'Ik kijk ernaar uit om naar Mexico te gaan, vooral omdat ik de afgelopen twee jaar hier heb gewonnen en dat maakt het weekend altijd speciaal', meldt Verstappen volgens autosportweb.

Naast het feit dat Red Bull doorgaans goed voor de dag komt op het Autódromo Hermanos Rodríguez, vindt de Nederlander de sfeer in Mexico aangenaam: 'De Mexicaanse Grand Prix is een geweldig evenement en er zijn veel fans met een passie voor de Formule 1. Het is mooi dat de mensen hier altijd erg vriendelijk en relaxed zijn. Het eten is bovendien ook heerlijk.'

Verstappen optimistisch over kansen Red Bull

'Het circuit is spannend om op te racen', vervolgde Verstappen. 'Het is een unieke baan op grote hoogte, waardoor veel grip wegvalt. De bochten zijn vrij technisch en het is niet makkelijk om optimaal te racen.'

Ondanks dat de RB15 de afgelopen races niet bijzonder indrukwekkend oogde, heeft Verstappen er vertrouwen in: 'We doen het hier meestal goed. Dit jaar verwachten we wat meer problemen dan normaal, gezien de snelheid van Ferrari, maar ik verwacht dat we desalniettemin een sterke race zullen rijden.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws