'Bij Ferrari krijgt hij een warm welkom, maar wij zien hem bij Mercedes in 2021..' Max Verstappen

'Bij Ferrari krijgt hij een warm welkom, maar wij zien hem bij Mercedes in 2021..'

Door Christian Moerman 07 november 2019 | 15:20


Na afloop van de Grand Prix van Amerika zorgde Max Verstappen wederom voor gefronste wenkbrauwen. Door Ferrari van 'vals spel' te beschuldigen, deed hij veel Italiaanse motorsport-fans steigeren. F1Maximaal is op onderzoek uit gegaan en is er in gesprek met sportjournalist en Italiaan, Flavio Vanetti, achter gekomen dat de heisa rondom de uitspraken van de Nederlander eigenlijk wel meevalt. 

Hoe heeft het Italiaanse publiek gereageerd op de uitspraken van Verstappen? Zijn er haatgevoelens ontstaan of heeft hij zijn geloofwaardigheid verloren?

FV: Natuurlijk is er veel gereageerd op zijn interview en veel van de fans waren vooral verrast. We weten dat Max een persoonlijkheid is binnen de sport, maar in dit geval ging hij te ver. Wij voelen absoluut geen haatgevoelens tegenover hem, maar hij moet goed nadenken voordat hij wat zegt. In dit geval heeft hij totaal geen bewijs dat Ferrari ook echt valsgespeeld heeft. We denken dat Christian Horner zijn coureur gebruikt om te zeggen wat hij nou eigenlijk vindt.

Hoe waarschijnlijk achten jullie het dat Verstappen op de korte of op de lange termijn een contract  tekent bij Ferrari?

FV: Ik denk dat als hij naar Ferrari zou komen, hij altijd warm verwelkomd zou worden. Maar wij denken dat Verstappen al een overeenkomst heeft met Mercedes vanaf 2021...

De uitspraken zouden volgens de kenner geen reden zijn voor de Limburger om geen zitje meer te bemachtigen binnen de Italiaanse renstal. Ze verwachten echter in Italië dat Verstappen al enige tijd geleden vastgelegd is door de grootste concurrent, namelijk Mercedes.

Verliest Verstappen aan populariteit in Italië?

Hoe populair was Verstappen bij de Italiaanse kijkers voor de uitspraken? Hoeveel van deze populariteit is er denk je nu nog over nadat hij Ferrari beschuldigd heeft?

FV: Hij is nog steeds zeer populair hier, misschien dat we hier in Italië wat minder sympathie voelen voor hem, maar dat kan natuurlijk allemaal veranderen zodra hij voor Ferrari tekent.

In hoeverre denk je dat zijn uitspraken gevoed zijn door een persoonlijke vendetta tegenover Ferrari, veroorzaakt door de regelmatige crashes tussen hemzelf en Ferrari-coureurs dit seizoen?

FV: Ik denk dat dit gewoon de manier is waarop hij de dingen benadert: zijn gedachten en zijn tong zijn heel nauw verbonden in deze business. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws