Verstappen kijkt terug: 'We hebben in ronde vijf iets geraakt' Max Verstappen

Verstappen kijkt terug: 'We hebben in ronde vijf iets geraakt'

Door Sjoerd Valkering 07 november 2019 | 07:09


Max Verstappen moest woensdag een clip voor Exact opnemen. De Red Bull-coureur nam even de tijd om met Verstappen.nl bij te praten en keek terug op de Grand Prix van de Verenigde Staten, waar hij als derde over de finish kwam.

Het blijkt dat hij de schade aan zijn vloer niet in de eerste ronde heeft opgelopen, zoals Christian Horner na de race vermoedde, maar in de vijfde ronde. 'Er werd mij eerst verteld dat ik bij de start wat schade aan mijn voorvleugel had opgelopen, maar dat was maar een barstje. Onder het rijden bewoog het ook niet. Het team dacht dat dat de oorzaak van het probleem was, maar normaal geeft dat soort schade je onderstuur', licht Verstappen toe.

'Ik had echter moeite met de achterkant van de auto', vervolgt de 22-jarige coureur. 'We kwamen er uiteindelijk achter dat we in ronde vijf iets geraakt hadden of dat er iets was afgebroken. Normaalgesproken verlies je dan veel rondetijd, omdat de balans van de auto dan verstoord is. Het was uiteindelijk dus een prima race.'

Hamilton

Verder zegt hij dat hij Lewis Hamilton wel had ingehaald als er geen gele vlag was in de laatste ronde. Verstappen moest van zijn gas af omdat de auto van Kevin Magnussen aan de kant stond. 'Ja, dat denk ik wel', beaamt hij. 'Maar helaas heb je soms pech, dat hoort bij het racen.'

GP Brazilië

In Brazilie hoopt Verstappen weer vooraan mee te kunnen doen. 'Ik denk dat we in Brazilië goede kansen kunnen hebben. Vorig jaar waren we tijdens de race erg competitief. We hadden toen moeten winnen, maar helaas zat er een achterblijver in de weg. Ik kijk er in ieder geval naar uit om er terug te keren. Na een paar lastige weekenden gaat het weer beter, en ik denk dat we in Brazilië zeker voor een podium kunnen vechten', aldus de F1-coureur. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws