Verstappen blikt terug op vijf jaar Formule 1: 'Ik mag zeker niet klagen' Max Verstappen

Verstappen blikt terug op vijf jaar Formule 1: 'Ik mag zeker niet klagen'

Door Christian Moerman 07 november 2019 | 11:53


Max Verstappen heeft voorafgaand aan de Grand Prix van Amerika een blik geworpen op de afgelopen vijf jaar. Hij heeft veel meegemaakt in de sport, mag op 22-jarige leeftijd zichzelf eerste coureur van een topteam noemen en heeft al zeven Grands Prix op naam staan. Hoog tijd dus om hem aan de tand te voelen over hoe hij dit zelf ervaren heeft.

'Ik mag zeker niet klagen. Om honderd races te hebben gereden op 22-jarige leeftijd, dat is beter dan verwacht', zo begint de Limburger tegenover Motorsport. Weinig coureurs mogen debuteren op de 17-jarige leeftijd waarop Verstappen in de Toro Rosso stapte, dus er zijn er maar heel weinig die op 22-jarige leeftijd al honderd races hebben kunnen rijden.

Het is niet bij alleen het rijden van races gebleven. Zeven overwinningen en 28 podiums verder weet Verstappen dat hij ook geluk heeft gehad met dat hij bij een team zit dat geregeld mee kan doen om de overwinning: 'Ik denk dat ik daar ook niet over mag klagen.'

Humor essentieel voor Verstappen en Red Bull

De Formule 1 is topsport en zo moet de instelling van het team ook zijn. Verstappen is echter niet vies van een grapje, met name als hij hele dagen met monteurs samen moet werken: 'Als ze een verkeerde knop indrukken en iets zeggen wat niet voor jou bedoeld is, dan maak je daar wel een grap over, vooral tijdens een lange dag.'

'Maar ook als je in de winter aan een lange run bezig bent tijdens de voorbereidingen, kom je soms op de radio om gewoon maar te vragen hoe het met iemand is', vervolgt de Nederlander. Tijdens de wintertests in Barcelona zitten de coureurs twee weken lang uren achter elkaar in de auto. Logischerwijs kan dat gaan vervelen, gelukkig heeft Verstappen er wat op gevonden. 

Ten slotte werd Verstappen gevraagd over wat zijn doel is in de nabije toekomst. Verstappen reageerde zoals we hem kennen en we wisten eigenlijk al een tijdje dat zijn focus maar op één ding ligt: 'Wereldkampioen worden. Dat is waarvoor je het doet in deze sport.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws