Horner zet Verstappen op scherp: 'Foutje in bocht 1 kostte de pole' Max Verstappen

Horner zet Verstappen op scherp: 'Foutje in bocht 1 kostte de pole'

Door Sjoerd Valkering 08 november 2019 | 05:31


Volgens Christian Horner had Max Verstappen het afgelopen weekend in eigen hand gehad om de pole te pakken in de Verenigde Staten. De Nederlander kwam 67 honderdsten tekort om vanaf pole te beginnen op zondag en moest als derde starten achter Valtteri Bottas en Sebastian Vettel.

De teambaas laat aan Auto Motor und Sport weten dat de topcoureur van Red Bull Racing verder naar voren op de grid had 'moeten' staan. 'Hij had zich verremd in bocht één, dat heeft hem de pole gekost', irriteert dit de Brit een beetje. 

Red Bull Racing kon in de VS doen en laten wat ze wilden met Verstappen. Er was geen druk van achteren. 'We kwamen er al snel achter, dat we van onze achterblijvers niets te vrezen hadden. Ferrari was in Austin geen partij. Daardoor hadden we met een agressieve strategie niets te verliezen', licht hij de tweestops-strategie van Verstappen toe. 

RB16

Horner was tevreden met de pace van Red Bull Racing in Austin. Dit biedt volgens hem perspectief voor het seizoen van 2020. 'Dit is een goed teken voor volgend jaar', zegt Horner. 'In ogenschouw nemend dat de regels hetzelfde blijven. Alles wat we dit jaar hebben geleerd kan gebruikt worden voor de ontwikkeling van de RB16.'

Mercedes

Ondanks de sterke motor van Ferrari is vooral het team uit Stuttgart dat het te kloppen renstal is volgens de chef van Verstappen. 'Mercedes is nog steeds de meetlat', vindt hij. 'Maar het voelt alsof het veld steeds dichterbij elkaar komt. Zou dat niet ironisch zijn, als de topteams heftig met elkaar strijden in 2020 voordat alles verandert in 2021?', grinnikt Horner. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws