Verstappen werd gewaarschuwd voor aanval: 'Ok, wees verstandig!' Max Verstappen

Verstappen werd gewaarschuwd voor aanval: 'Ok, wees verstandig!'

Door Sjoerd Valkering 08 november 2019 | 13:51


Max Verstappen is door zijn engineer tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten gewaarschuwd voor bloedvergieten. De Nederlander werd geadviseerd om 'voorzichtig' in te halen bij een eventuele inhaalpoging op Valtteri Bottas nadat hij vlak na de pitstop achter de Fin terecht was gekomen.

Dat blijkt uit de volledige boordradio die beschikbaar wordt gesteld door F1TV. Zijn engineer waarschuwt hem als hij de laatste ronde in gaat voor de dubbele gele vlaggen op het rechte stuk naar bocht elf en halverwege bocht twaalf vanwege de auto van Kevin Magnussen die stil is komen te staan. 

Verstappen, die om volledig vermogen vroeg, moet oppassen dat hij daar niet inhaalt. 'Ok Max, we hebben een dubbele gele vlag', zegt Gianpiero Lambiase op de boordradio. 'Haal halverwege bocht twaalf niet in.'

Vervolgens wordt duidelijk wat Verstappen moet doen bij het ingaan van de laatste ronde. De Red Bull-coureur heeft nog maar één plaats op het circuit van Austin waar hij kan inhalen. 'We kunnen er niet zeker van zijn dat de gele vlaggen nog verdwijnen. Dus je zult het moeten doen in bocht één, gebruik de inhaalknop', laat zijn engineer weten.

Verstappen kan geen aanval plegen bij Hamilton, hij zit te ver weg. Hij klaagt op de boordradio over de andere auto's die hij moest inhalen. 'De achterblijvers zijn echt ongelooflijk vandaag, ze kostten me een seconde vandaag', moppert Verstappen, die eerder vast had gezeten achter een auto van nota bene het zusterteam Toro Rosso. 'Ik heb zoveel tijd verloren achter een Toro Rosso', zei hij daarvoor.

Waarschuwing van engineer

Tot slot zijn er nog een paar scherpe opmerkingen gemaakt tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Zo werd Verstappen door zijn team geadviseerd om voorzichtig te zijn in de voorbereiding op de aanval op Bottas, die net na een pitstop voor hem is gekomen. 'Ok, wees verstandig', meldde Lambiase tegen Verstappen, vrijwel zeker doelend op eerdere mislukte inhaalacties in Mexico een week ervoor, waarbij de coureur schade op liep aan de RB15.

Verstappen op zijn Verstappens

Verstappen zou Verstappen niet zijn als hij tijdens de race niet één geestige opmerking zou hebben gemaakt. 'We houden de wind in de gaten Max', vertelde Lambiase tegen zijn coureur. Verstappen kan dat zelf ook wel en zegt gortdroog: 'Yeah, kijk gewoon uit het raam.' 

Gerelateerde Formule 1-artikelen

- Verstappen werkte engineers van Mercedes op hun zenuwen

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

NEPPATSREV
8 Nov 2019 om 21:37

" gewaarschuwd voor bloedvergieten ? "

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws