Ricciardo had bij Red Bull Racing 'maar één probleem' met Verstappen Max Verstappen

Ricciardo had bij Red Bull Racing 'maar één probleem' met Verstappen

Door Sjoerd Valkering 11 november 2019 | 07:00


Daniel Ricciardo kon het in zijn tijd bij Red Bull Racing goed vinden met Max Verstappen. Toch is er iets wat de Australiër wel stoorde aan Verstappen. Dit ging niet om iets buiten de baan, maar op de manier waarop Verstappen soms reed. 

'Ik denk dat ik eigenlijk maar één probleem met hem had', vertelt Ricciardo aan Sky Sports. 'En dat is eigenlijk hetzelfde probleem als veel andere coureurs met hem hadden toen hij net in de Formule 1 kwam. Dit is het bewegen onder het remmen', verduidelijkt hij.

Nadat diverse coureurs hierover hadden geklaagd, werd in 2016 de zogenaamde Verstappen-rule geïntroduceerd in de F1. Dit was om te voorkomen dat men te agressief zou verdedigen bij het remmen. Aan het begin van het seizoen van 2017 is die regel weer geschrapt. Wedstrijdleider Charlie Whiting wilde toch meer vrijheid tijdens het racen. 

Compliment voor Verstappen

Een ander iets in Verstappen respecteert Ricciardo juist weer wel. Dat hij een vrij grote mond heeft en tot het gaatje gaat, zoals onlangs met zijn uitspraak 'dat Ferrari vals speelt'. Iedereen denkt het, maar Verstappen zegt het. 'Daar respecteer ik Max echt voor', zegt Ricciardo. 'De manier waarop hij voor zichzelf opkomt', aldus de voormalige coureur van Red Bull Racing.

Ricciardo heeft deze uitspraak al eens eerder gedaan, aan het eind van 2018.  Hij keek er bij Red Bull van op hoe Verstappen dingen opeiste in het team. Iets waar hij naar eigen zeggen nog te voorzichtig in is geweest tijdens zijn carrière in de Formule 1. Vandaar dat hij die eigenschap van Verstappen bewondert. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws