Blik op F1 | Waarom Verstappen gewoon zijn contract gaat verlengen Max Verstappen

Blik op F1 | Waarom Verstappen gewoon zijn contract gaat verlengen

Door Sjoerd Valkering 12 november 2019 | 17:32


Als hoofdredacteur van F1Maximaal.nl spit ik dagelijks het laatste nieuws over de Formule 1 in binnen- en buitenland door. In deze rubriek schets ik daarom met regelmaat mijn visie op het wel en wee van de koningsklasse van de autosport. Vandaag deel 22 over de contractverlenging van Max Verstappen bij Red Bull Racing.

Het contract van Max Verstappen loopt aan het eind van 2020 af. Reken maar dat Red Bull Racing graag vandaag nog het contract met de topcoureur zou willen verlengen. Het zou me niet verbazen als ze aan het eind van het seizoen al een poging willen doen. Gezellig bij de kerstboom in Milton Keynes, wijntje erbij. 

Maar Verstappen heeft al gezegd dat hij het liefst in 2020 eerst wil zien hoe goed de auto is. Het is van belang dat de RB16, zoals  de nieuwe auto waarschijnlijk gaat heten, een bolide is waarmee hij voor het kampioenschap kan gaan rijden. Dat kan Verstappen eigenlijk pas in het voorjaar van 2020 inschatten.

Gebrek aan opties voor Verstappen

Los daar van denk ik dat het niet zoveel uitmaakt allemaal. Gezien de recente uitspraken van Toto Wolff en Lewis Hamilton na het behalen van zijn zesde wereldtitel verwacht ik dat de Brit zijn contract gaat verlengen bij Mercedes. Daarmee is het team uit Stuttgart uitgesloten voor Verstappen. Na de bloedige strijd tussen Nico Rosberg en Hamilton in het verleden gaat Wolff nooit en te nimmer Verstappen en Hamilton naast elkaar zetten.

Dan resteert alleen nog Ferrari voor Verstappen. Die optie kan Verstappen wat mij betreft ook wel doorstrepen. Niet alleen vanwege zijn uitspraken in Austin dat Ferrari vals speelt, maar temeer omdat Charles Leclerc zo'n stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt in 2019. Het is niet onwaarschijnlijk dat de Scuderia het team om Leclerc gaat bouwen.

Daarbij kan iedereen bedenken dat die brave Mattia Binotto nooit en te nimmer Verstappen naast Leclerc gaat stoppen. Dan gooit hij nog liever Antonio Giovinazzi als Italiaan in een Ferrari als tweede rijder, of haalt Daniel Ricciardo naar Maranello. De teambaas krijgt het al benauwd als Verstappen zijn krabbel zou zetten, laat staan dat hij Verstappen en Leclerc, die ook niet op zijn mondje is gevallen, uit elkaar moet houden met die sneue professorenbril uit de jaren negentig van hem.

Cultuur Red Bull Racing

Afgezien van het gebrek aan opties is Red Bull Racing ook gewoon het ideale team voor Verstappen. Hij mag zeggen en denken wat hij wilt, daar is hij goed in en zal hij ook blijven doen. Marko kan alleen maar lachen om die uitspraken over Ferrari, zo is Marko zelf ook. Die flapt ook altijd alles eruit. Het had zijn vader kunnen zijn.

Die vrijheid zal Verstappen niet hebben bij Mercedes en Ferrari. Binotto en in mindere mate Toto Wolff zullen die uitspraken van Verstappen over een concurrent niet accepteren. Bij Red Bull Racing komt Verstappen er mee weg, simpelweg omdat Marko zulke dingen ook zou kunnen zeggen. Het trio Verstappen senior, Marko en Verstappen junior is drie handen op één buik. Allemaal met het hart op de tong.

F1-seizoen van 2021

Tel daar bij op dat de regels gaan veranderen na 2020. Niemand weet hoe goed men is in 2021. Je kan volgend seizoen een kampioensauto hebben, maar voor de seizoenen erna is niets meer zeker. Mogelijk zijn er weer teams die mazen in de wetten weten te vinden. Die onzekerheid zal zeker een rol gaan spelen bij de contractverlenging van de coureurs. Je kan wel met pijn en moeite naar een ander team gaan, maar wie zegt dat zij volgend seizoen dominant zijn? Nee, Verstappen blijft na 2020 gewoon bij Red Bull Racing. Let op mijn woorden! (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Poll

Gaat Verstappen zijn contract verlengen bij Red Bull Racing?

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Ericciardo
11 Nov 2019 om 20:10

Ik denk dat de Real Madrid strategie er gaat komen. oVerstappen naar een ander team, waardoor er veel merchandising verkocht gaat worden zodat de €€€’s het verschil gaan maken in de keuze. Wellicht nog wel voor even bijtekenen om te kijken wat de 2021 auto gaat doen.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws