Verstappen reflecteert op beschuldiging: 'Ik ben geen robot, iedereen maakt fouten' Max Verstappen

Verstappen reflecteert op beschuldiging: 'Ik ben geen robot, iedereen maakt fouten'

Door Christian Moerman 12 november 2019 | 18:30


Max Verstappen heeft tegenover Corriere della Sera aangegeven spijt te hebben van de uitspraken die hij gedaan heeft na afloop van de Grand Prix van Amerika. De Nederlander beschuldigde Ferrari van 'valsspelen' in een interview en deed daarmee vele wenkbrauwen fronsen.

In Austin, waar Verstappen derde werd, nam Ziggo Sport na afloop een interview bij hem af. Hierin gaf hij aan totaal niet verbaasd te zijn over het gebrek aan snelheid van de Ferrari-coureurs. Alhoewel Sebastian Vettel na enkele ronden zijn bolide naast het circuit moest zetten, was Charles Leclerc de hele race in geen velden of wegen te bekennen.

'Het is een gevoelig onderwerp geworden waar ik eigenlijk niet verder op in wil gaan. Ik kijk liever vooruit naar de Grand Prix van Brazilië. Ik ben geen robot en iedereen maakt fouten, met name in het heetst van de strijd', zo opent de Red Bull-coureur tegen de Italiaanse krant.

Verstappen baalt van eigen eerlijkheid

Verstappen geeft toe dat het niet altijd even makkelijk is om open en eerlijk in het leven te staan. Soms moet hij zich wat meer inhouden: 'Soms is het goed om dit soort fouten te maken, hier haal je lessen uit. Ik ben waarschijnlijk wat te eerlijk en direct geweest.'

Blijft Hamilton bij Mercedes?

Ook laat hij zich uit over het feit dat de Oostenrijkse renstal dit jaar eigenlijk geen indruk heeft weten te maken: 'Ik zou voor de titel moeten vechten. Dat is tot nu toe nog niet gelukt omdat Mercedes altijd mijlenver voor ligt. In 2020 proberen we het opnieuw maar het is belangrijk voor ons om meer motorvermogen de krijgen vanuit Honda.'

'Vroeg of laat gaat Lewis (Hamilton, red.) met pensioen, maar het gaat toch meer om het team dan dat het om hem gaat. Als Mercedes blijft domineren, zal Hamilton blijven', voorspelt Verstappen ten slotte. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws