Medland voorspelt sterk Ferrari in Brazilie: 'Benieuwd hoe Max hierop gaat reageren' Max Verstappen

Medland voorspelt sterk Ferrari in Brazilie: 'Benieuwd hoe Max hierop gaat reageren'

Door Christian Moerman 13 november 2019 | 09:00


Chris Medland heeft via de Missed Apex Podcast aangegeven vertrouwen te hebben in Ferrari. De Italiaanse renstal moet in Brazilië Max Verstappen de mond snoeren nadat de Nederlander een voorbarige beschuldiging neerlegde bij zijn rivalen.

'Ik denk dat iedereen verbaasd zal zijn over de snelheid van Ferrari in Brazilië. Het onderzoek van de FIA zou een effect kunnen hebben gehad, maar de prestaties in Austin zijn denk ik niet representatief', zo begint de Brit zijn pleidooi ten faveure van Ferrari, Charles Leclerc en Sebastian Vettel.

Hij vervolgt: 'Leclerc's probleem in de derde vrije training betekende voor hem dat met een verouderde motor aan de start verscheen in Austin. Natuurlijk hebben ze vanwege dat probleem ook het vermogen bij Vettel teruggedraaid om zo een mogelijk tweede probleem te voorkomen, waardoor de Ferrari's snelheid misten.'

Ferrari kwalificeert nog steeds ijzersterk

Ferrari bleek in Amerika tijdens de kwalificatie nog steeds ijzersterk, ondanks de teruggedraaide krachtbron. Ook Medland merkte dit en denkt daarom dat Ferrari weinig zal voelen van het onderzoek: 'Tijdens de kwalificatie bleven ze competitief, Leclerc reed met een verouderde motor en je kan Vettel's pace niet beoordelen op die paar ronden die hij gereden heeft.'

'Albon reed helemaal achteraan dus er viel weinig te verdedigen voor de Monegask. Daarom hebben ze de motor teruggeschroefd zodat ze nog steeds punten binnen konden slepen. Als ze in de laatste sector in Brazilië niet sterk voor de dag komen, dan is er echter zeker wat aan de hand. Het wordt prachtig om Max (Verstappen, red.) zijn reactie hierop te zien, ik ben benieuwd', concludeert de F1-analist. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws