Verstappen voorzichtig richting GP Brazilië: 'Veel zal aankomen op kwalificatie' Max Verstappen

Verstappen voorzichtig richting GP Brazilië: 'Veel zal aankomen op kwalificatie'

Door Maurits Kappetijn 13 november 2019 | 20:34


Max Verstappen verwacht goed voor de dag te komen in Brazilië komend weekend, maar daar is wel wat voor nodig. De Red Bull-coureur stelt dat op het circuit van Interlagos inhaalmogelijkheden nihil zijn en dus is een goede kwalificatie vereist. 

In een persbericht van zijn team blikt Verstappen vooruit op het Zuid-Amerikaanse raceweekend. 'Interlagos is een kort circuit, maar ontzettend gaaf om te rijden', steekt de Nederlander van wal. 'Het is een goede combinatie van rechte stukken en bochten en daarnaast gaat het tegen de klok in; dat is zwaarder voor je nek. Inhalen is niet gemakkelijk, dus veel zal aankomen op de kwalificatie. Daarnaast zal het bandenmanagement een grote rol gaan spelen, want de bandenslijtage is hoog.'

Regen brengt 'gekkenhuis'

In 2016 zorgde Verstappen voor veel open monden in Brazilië, toen hij een geweldige race reed in de regen. Een plensbui op zondag kan zomaar een herhaling betekenen van zijn show drie jaar geleden. 'Zoals we in 2016 zagen, kan het echt gekkenhuis worden zodra het gaat regenen. Ik zie wel of dat daadwerkelijk gaat gebeuren, daar heb ik verder geen invloed op. Brazilië heeft veel gepassioneerde fans die stuk voor stuk Formule 1 ademen. Ik verwacht dus een goede sfeer.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws