Ophef over vals spel uitspraak deert Verstappen niet: 'Iedereen mag zijn mening hebben' Max Verstappen

Ophef over vals spel uitspraak deert Verstappen niet: 'Iedereen mag zijn mening hebben'

Door Wouter Hollemans 14 november 2019 | 19:45


‘Dat krijg je als je niet meer vals speelt’. Het was deze uitspraak van Max Verstappen in Austin die de gemoederen flink bezig heeft gehouden in de Formule 1-wereld. Ferrari teambaas Mattia Binotto en de coureurs Charles Leclerc en Sebastian Vettel lieten duidelijk horen niet gediend te zijn van deze opmerking. De normaal zo uitgesproken Nederlander wil het er nu in Brazilië niet meer over hebben.  

Tegen Motorsport-Total zegt Verstappen: ‘Ik ga daar liever niet op in. Ik denk dat het belangrijker is om vooruit te kijken en onze acties op het circuit voor ons te laten spreken’. Dat zijn uitspraken ophef veroorzaakte bij Ferrari en de internationale media, dat deert hem niet zoveel: ‘Iedereen mag natuurlijk zijn eigen mening hebben en dat is maar goed ook. Anders zou het wel erg saai worden’.

‘Het is goed dat de FIA er bovenop zit’

Ondanks dat de Nederlander geen commentaar meer geeft op het ‘vals spelen’ van Ferrari, is de extra uitleg van de FIA op het gebied van motorreglementen wel opvallend. De extra verduidelijking van de afgelopen dagen lijken gericht te zijn op het Italiaanse team. De laatste uitleg betreft het gebruik van koelvloeistoffen in het verbrandingsproces van de motor, wat niet is toegestaan.

Verstappen vindt het een goede zaak dat de FIA er nu actief mee bezig is, zegt hij tegen de Telegraaf: ‘Nu wordt steeds duidelijker wat wel en niet mag. Het is goed dat de FIA er bovenop zit. Dat is niet makkelijk, want de Formule 1 is een complexe sport.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws